IniciNoticiesPolíticaS’aprova una moció per recuperar el desdoblament de l’Autovia A-2 entre Maçanet...

S’aprova una moció per recuperar el desdoblament de l’Autovia A-2 entre Maçanet de la Selva i Tordera

ple marc 17L’Ajuntament de Tordera va aprovar el passat dijous, per 15 vots a favor i dues abstencions, una moció per recuperar el desdoblament de la carretera N-II entre Maçanet de la Selva i Tordera. És una proposta que en cap cas passa per aturar les obres que s’estan executant en aquests moments. Presentada per ERC+Gent de Tordera, insta el Ministeri de Foment a recuperar les obres d’un projecte que es van començar per ser aturades posteriorment.

Esquerra Republicana insisteix en el fet que Foment no pot fer ús de la cessió del tram de N-II entre Tordera i Montgat per a justificar la no execució del desdoblament. Recorda que el protocol de cessió va ser per a millorar els trams urbans de la N-II al seu pas pel Maresme, però no per deixar de donar prioritat al desdoblament d’una de les principals carreteres catalanes. El regidor Xavier Pla aposta per el desdoblament de l’actual traçat de la N-II per optimitzar costos.

mocio N-II erc

Els republicans argumenten que per aquesta carretera hi circulen, diàriament, més de 20.000 vehicles, i deixar de costat el tram Tordera-Maçanet de la Selva suposa desconnectar tota la població que utilitza la Nacional II, deixant les comarques de Barcelona sense connexió mitjançant autovia fins a les comarques gironines i la frontera francesa. 

Xavier Martín, del PP, argumentava que està d’acord amb el fons i la finalitat de la proposta. Malgrat això es va abstenir, confiant que a les inversions anunciades a nivell estatal en infraestructures hi figurin aquestes obres.

mocio N-II pp

Malgrat estar d’acord amb la moció, el regidor de Som Tordera, Salvador Giralt, considerava que la moció era incomplerta i que s’havia de valorar amb més deteniment.

mocio N-II som

Rafa Delgado, del PSC, va insistir en una obra que considera necessària per el territori i els seus usuaris.

mocio N-II psc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro, va votar favorablement, atès que la moció pretén millorar la mobilitat en el territori. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va recordar les iniciatives engegades els darrers anys per reclamar la necessitat de la via. Garcia destacava els consens del territori envers el projecte.

mocio N-II PDEcat

Sobre la possibilitat de traspassar les competències d’aquest tram de la N-II a la Generalitat, es va recordar que el traspàs ha d’anar acompanyat d’un pressupost. La moció que s’ha impulsat des de Maçanet s’està aprovant en diversos municipis de la comarca.

ÚLTIMES NOTÍCIES