IniciNoticiesPolíticaPDeCAT, PSC, Som Tordera i PP arriben a un acord puntual d’estabilitat...

PDeCAT, PSC, Som Tordera i PP arriben a un acord puntual d’estabilitat a través de projectes

ple marc 17El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir durant la sessió ordinària la modificació funcional de les àrees generals del govern i va atribuir noves delegacions i dedicacions als regidors dels grups municipals del PSC, SOM i PP.

Segons va indicar l’alcalde i portaveu del PDCAT, després d’obrir un procés de negociació amb tots els grups, PSC, SOM i PP van optar per sumar-se a l’acord que plantejava el govern municipal i que ha de permetre la governabilitat i el desenvolupament de les iniciatives més importants per al municipi els propers anys.

Així, durant el Ple, es va ratificar el decret que dóna noves atribucions als regidors de l’oposició. El regidor del Partit Popular, Xavier Martin, serà l’encarregat de les àrees de gestió de seguretat i Protecció Civil. El regidor i portaveu del PSC, Rafa Delgado, farà el seguiment dels projectes de reparació de l’Escola Serra de Miralles, de pressupostos participatiu i el projecte d’impuls de noves polítiques d’ocupació adreçades a la formació i a l’acompanyament dels desocupats dels col3lectius de difícil inserció en el mercat laboral. A la regidora socialista, Toñi Garcia, serà l’encarregada del seguiment dels projectes de polítiques d’habitatge social i de lluita contra la pobresa energètica. Finalment, al regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt se li va assignar la delegació específica de les atribucions per al seguiment dels projectes de reparació de l’escola Serra de Miralles, pressupostos participatius, reparació de les pistes esportives de Sant Andreu i Sant Pere, el projecte de reparació per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i el projecte de neteja viària a les urbanitzacions.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explicava com havia estat el procés de negociació d’aquest acord.

govern delegat alcalde

Amb l’aprovació de l’acord, els regidors delegats podran presentar davant el regidor titular de la seva àrea de gestió les propostes d’acords corresponent en l’àmbit dels projectes assignats, relacionars.se amb els òrgans representatiu s de les administracions públiques, les institucions, associacions i qualsevol altres tipus d’organització actuant en l’àmbit dels projectes assignats. els regidors també podran supervisar expedients propis dels projectes assignats, elevant propostes de resolució al titular de l’àrea de gestió i fer el seguiment i l’avaluació política de les actuacions i programes de l’administració municipal en l’àmbit dels projectes assignats. 

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin posava de relleu l’exemple de diàleg que havien demostrat les forces polítiques locals. El grup popular va subratllar la seva aposta per l’estabilitat municipal. Martin gestionarà diversos projectes en Seguretat i Protecció Civil, on creu que les seves aportacions poden ser útils.

govern delegat pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt va recorda que després de 5 mesos d’inestabilitat, era urgent fer un pas endavant a favor del poble de Tordera.  Segons Giralt, aquest és un acord d’estabilitat entre quatre partits molts diferents entre ells, però que tenen la coincidència de voler treballar per Tordera i els seus ciutadans.

govern delegat som

El regidor del PSC, Rafa Delgado recordava que el seu objectiu era formar un govern de progrés que no havia estat possible. Fracassada aquesta opció, el PSC creia que per responsabilitat havien de col·laborar en l’estabilitat local.

govern delegat psc

Els quatre partits que van proposar aquest acord d’estabilitat van ressaltar la política feta de negociació, consens i pacte.

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera va subratllar que el seu partit té un projecte global de poble i no de mini projectes com proposa el nou acord. Romaguera va criticar que s’ha format un govern encobert associat a una dedicació i un salari. El republicà recordava que el nou govern no canvia ni les formes ni les estructures actuals.

govern delegat erc

L’alcalde, Joan Carles Garcia va recordar que el regidors que col·laboraran en diferents projectes, continuaran fent feina d’oposició fora del govern.

govern delegat alcalde oposicio

Jordi Romaguera va assegurar que amb aquest acord PP, SOM i PSC feien un aval a la feina feta pel govern del PDEcat durant els darrers 20 anys. Una afirmació que va ser resposta per els portaveus respectius.

govern delegat aval

El plenari va aprovar la modificació del règim de dedicació parcial d’alguns regidors, atesa la modificació de les àrees i delegacions. El regidor del Partit Popular, Xavier Martin incrementarà la dedicació fins al 80% amb una retribució de 29.000 euros. En el cas dels regidors socialistes Rafa Delgado i Toñi Garcia i el regidor de Som Tordera, Salvador Giralt tindran una dedicació del 50% i una retribució de 18.000. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia creia que la feina s’ha d’acompanyar amb una dedicació. Escoltem els regidors Martin, Giralt i Delgado.

govern delegat atribucions oposicio

Dura crítica d’ERC+Gent de Tordera en aquestes retribucions. El regidor Jordi Romaguera va recordar que el cost polític s’incrementa en 85.000 euros, quan aquest diners es podrien destinar a altres coses. Els republicans van afegir que continuaran treballant per Tordera, fora de cap col·laboració amb el govern, i en un acord desproporcionat.

govern delegat atribucions erc

Per la seva banda, Salvador Giralt de Som Tordera va retreure a ERC la seva incapacitat per dialogar i arribar a acords.

govern delegat atribucions som

La picabaralla va continuar amb retrets mutus entre ERC i els grups de SOM Tordera i PSC sobre els motius que van impedir crear un govern d’esquerres a Tordera l’any 2015 i la incapacitat d’arribar a un acord per impulsar una moció de censura. El regidor no adscrit, José Carlos Villaro va donar suport a l’acord i a les retribucions consignades. El punt es va aprovar per 13 vots a favor (PDEcat, PSC, SOM, PP i Villaro) i 4 en contra (ERC+Gent Tordera)