IniciNoticiesSocietatUn dispositiu de Mossos d’Esquadra i Policia Local desmantella una plantació de...

Un dispositiu de Mossos d’Esquadra i Policia Local desmantella una plantació de 40.000 grams de marihuana en una casa de Tordera, per valor de 52.700 euros al mercat il·lícit

plantacio mariaAgents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Pineda de Mar i la unitat d’investigació d’Arenys de Mar i la Policia Local de Tordera van detenir aquest passat dimarts, 28 de març, dos homes de 30 i 56 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Tordera, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues.

El dia de la detenció, agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local estaven fent tasques conjuntes de seguretat al nostre municipi. Va ser aleshores quan un cotxe ocupat per tres homes va saltar-se el control policial a gran velocitat, posant en risc la vida dels agents. Els policies van localitzar el vehicle ràpidament, amb les portes obertes i un dels ocupants que acabava de saltar la tanca d’una finca propera. Dins la finca hi havia una plantació de marihuana visible des de la porta d’accés. L’home que va rebre els agents era un dels que hi havia dins el cotxe que s’acabava de saltar el control. Aquesta persona, a més, tenia dues ordres de detenció i ingrés a presó pendents, i va ser detingut pels agents de seguretat en aquell mateix moment. De seguida, de dins la finca en van sortir dos homes més, el propietari –que també va ser detingut- i un acompanyant. Dins del vehicle, els agents van localitzar una cartera de pell amb una xapa i un escut policial fals, a més de guants, tornavisos i diversa documentació personal.

Davant tots aquests indicis, amb l’autorització del propietari, els agents van entrar a la finca i van localitzar, a la primera planta, bidons i bosses amb cabdells de marihuana i fulles amb un pes aproximat de 30.000 grams. El valor d’aquest material al mercat il·lícit és d’uns 39.600 euros, aproximadament.

Al pis superior de la finca hi havia un cultiu intensiu amb un total de 1.775 plantes i una bossa plena de marihuana trinxada. Tot el material

pesat s’aproximava als 10.000 grams. El valor d’aquest material en el mercat

il·lícit és de més de 13.000 euros. A banda de la droga, els agents també van trobar-hi una altra placa policial i una pistola detonadora.

Aquest matí, els dos homes han passat a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar, el qual ha ordenat l’ingrés a presó per un dels homes i la llibertat amb càrrecs per l’altre.