IniciNoticiesCulturaAvui i demà es podrà veure al teatre el documental "Ombres de...

Avui i demà es podrà veure al teatre el documental “Ombres de la transició: El cas Adolfo Bárcena”

cartell adolfo barcena defEl 20 de febrer de 1977 va morir en estranyes circumstàncies el jove torderenc Adolfo Bárcena a causa d’un tret disparat per un membre de la Guàrdia Civil a la veïna població d’Hostalric. Quaranta anys després, un documental dirigit pels historiadors torderencs Quim Fors i Santi Barrera, vol posar llum a aquest episodi fosc de la història de la Transició al nostre poble. Quim Forts explica com va sorgir la idea de fer el documental.

Adolfo Barcena 1

El documental aporta mitjançant la veu de 20 testimonis i nombrosos documents inèdits fins ara, respostes a la majoria dels interrogants oberts. Tanmateix els fets es contextualitzen dins el període de la transició de la dictadura a la democràcia i mitjançant una revisió del fenomen migratori dels anys 50 i 60 a Tordera. Santi Barrera destaca la important tasca d’investigació que s’ha fet amb aquest documental.

Adolfo Barcena 2

El documental es projectarà avui i demà a les 21:00h al Teatre Clavé de Tordera. Cal recordar que les entrades estaran a la venda al mateix Teatre Clavé o a la web del teatre amb un preu de 5€. També es podrà veure el 24 de febrer a la sala polivalent Serafí Pitarra d’Hostalric.