IniciNoticiesPolíticaERC+Gent de Tordera recolzarà les mesures contra l’ocupació il·legal que proposaran PSC,...

ERC+Gent de Tordera recolzarà les mesures contra l’ocupació il·legal que proposaran PSC, SOM Tordera i PP

xavier plaERC+Gent de Tordera donarà suport a les mesures proposades per PSC, SOM Tordera i PP en el Ple extraordinari que han demanat per parlar sobre l’ocupació il·legal i la inseguretat ciutadana. El grup municipal republicà apunta que la  problemàtica segueix essent greu, i reclama la necessitat d’intervenir d’una forma més decidida. Així ho explica el regidor Xavier Pla.

ocupes erc 1

En un comunicat recorden que la tipologia dels ocupants il·legals és diversa: hi ha ocupes per necessitat, no tenen cap altra alternativa per poder viure ens unes condicions mínimes; ocupes que s’aprofiten de les garanties del sistema per treure’n un benefici personal, i els darrers; menors però més nocius, ocupes que desenvolupen activitats delictives. Tot aquest conjunt de persones necessiten un tracte diferenciat.

Segons ERC+Gent Tordera la resolució d’aquest fenomen social no és fàcil, però cal la implicació de molts actors ; Serveis Socials, Policia local, empreses subministradores de serveis bàsics (aigua, llum i gas), Mossos d’Esquadra, organismes supramunicipals (Diputació de Barcelona i Generalitat) i entitats financeres. També cal implantar un Pla social d’habitatge, entre d’altres mesures. Xavier Pla és regidor d’ERC+Gent de Tordera.

ocupes erc 2

De moment, no hi ha data per a la celebració d’aquest ple extraordinari. Tot apunta que serà la setmana vinent.