IniciNoticiesEntitatsEl món local crida a omplir els carrers dissabte per reclamar a...

El món local crida a omplir els carrers dissabte per reclamar a l’Estat que obri les fronteres als refugiats

mani-casa-nostra-casa-vostraEl món local ha fet una crida a omplir els carrers de Barcelona el proper dissabte per reclamar a l’Estat que obri les fronteres i permeti l’acollida dels refugiats. Alcaldes d’ arreu del país han reiterat la seva voluntat d’acollir i han recriminat l’actitud “vergonyosa” dels estats i d’Europa. Convocats per “Casa Nostra Casa Vostra”, han reconegut que es pot fer més, però sobretot han carregat contra la inacció del govern espanyol. El portaveu de “Casa Nostra Casa Vostra”, Ruben Wagensberg, ha opinat que sempre es pot fer més per les persones que estan als camps de refugiats tot i que faltin les competències, i ha destacat la importància del món local, perquè “fa d’altaveu de la ciutadania més que mai, fa d’altaveu del clam que hi ha al país”.

refugiats 1

L’Ajuntament de Tordera va aprovar en el darrer plenari municipal adherir-se a la campanya “Casa nostra, casa vostra” amb una declaració institucional. Meritxell Budó, presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ha constatat que el món local català ha donat resposta als refugiats malgrat no tenir competències i recursos, i “sense esperar a actuar en acollida ho ha fet en origen”.

refugiats 2

La societat catalana està convocada aquest dissabte, dia 18 de febrer, a manifestar-se pels carrers de Barcelona en una mobilització en favor de l’acollida de refugiats. Amb aquesta manifestació es vol defensar el dret de tota persona a buscar refugi i protecció enfront de situacions de guerra, fam o persecució i a més a rebre asil. També es vol manifestar el rebuig a les barreres , fronteres i murs que deixen les persones que busquen refugi. La manifestació, sota el lema Volem acollir, s’inicia a les 16 hores a la plaça d’Urquinaona.

ÚLTIMES NOTÍCIES