IniciNoticiesSocietatEl Síndic de Greuges atén 48 queixes i 36 consultes de Tordera...

El Síndic de Greuges atén 48 queixes i 36 consultes de Tordera durant el 2016

sindic_greugesEl Síndic de Greuges ha atès un total de 1.142 queixes (584) i consultes (558) a la comarca del Maresme durant l’any 2016. Un any més, les actuacions més sol·licitades pels maresmencs han estat les relacionades amb les Polítiques socials (387), representant un 33,9% del total. Les accions iniciades per Administració pública i tributs (234), Polítiques territorials (197) i consum (229), completen la resta de queixes i consultes formulades per la ciutadania. A Tordera també es repeteixen les mateixes incidències. Durant el 2016, el síndic de Greuges va rebre 48 queixes i 36 consultes de ciutadans del municipi, el 62% de les quals van ser interposades per dones. 

A l’informe anual, el Síndic de Greuges destaca que la vulnerabilitat social, la sostenibilitat territorial i els subministraments bàsics han centrat la seva atenció. El Síndic ha detectat que, malgrat que sembla que Catalunya està sortint de la crisi econòmica dels darrers anys, moltes famílies continuen trobant-se en situacions vulnerables. En aquest sentit, reclama el compromís de les administracions per prioritzar les polítiques socials que afecten els serveis socials, la salut i l’educació públiques o l’accés a l’habitatge, entre d’altres.

sindic 1

Per tot això, el Síndic ha demanat a les administracions que prioritzin les polítiques socials, que se simplifiquin els tràmits per accedir a les ajudes per la pobresa energètica, les quals només van suposar el 15% del pressupost inicialment previst, la renda mínima d’inserció, la dependència o l’habitatge social. 

sindic 2

Així, ha demanat més transparència en els processos de planejament urbanístic, més participació ciutadana i de les administracions locals, millor protecció dels espais naturals, i major rehabilitació dels barris vulnerables.

ÚLTIMES NOTÍCIES