IniciNoticiesPolíticaL'Ajuntament de Tordera s'adhereix a la campanya "Casa nostra, casa vostra"

L’Ajuntament de Tordera s’adhereix a la campanya “Casa nostra, casa vostra”

casanostra-casavostraAl ple ordinari celebrat el dijous, 26 de gener, l’Ajuntament de Tordera va aprovar adherir-se a la campanya “Casa nostra, casa vostra” amb una declaració institucional.  Des de l’estiu de 2015 Europa assisteix a una greu crisi humanitària, com a conseqüència del desplaçament forçat de centenars de milers de persones que escapen de l’horror de la guerra, esperant una nova vida digna. 

La iniciativa neix d’un grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que, el passat 9 de maig, coincidint amb el dia d’Europa, es va trobar als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat. Es plantegen, segons expliquen a la seva pàgina web, “acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences”, a més de “persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna.”

Per tot això, des de l’Ajuntament de Tordera es proposa l’adopció dels següents acords:

  • Declarar l’ens local Tordera municipi adherit a la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra”.
  • Sumar-se a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
  •   Convocar la ciutadania a mobilitzar-se, assistint a la convocatòria de manifestació de la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra” que es celebrarà a Barcelona el proper 18 de febrer.

Durant el plenari es va llegir el següent manifest, consensuat per totes les forces polítiques. Ho llegia el regidor de serveis personals, Àngel Pous.

manifest refugiats

L’acord s’ha fet arribar al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), a la Campanya “Casa Nostra, Casa Vostra”, així com a les entitats socials del municipi.

ÚLTIMES NOTÍCIES