Els robatoris a domicilis, que són els que més alarma social generen i, en conseqüència, els que més tenen en alerta els cossos policials dels municipis on es produeixen. A la comarca del Maresme aquesta modalitat va a l’alça, tot i que no amb una tendència virulenta com anys enrere, però que no deixa de preocupar les administracions. Així ho van exposar ahir alcaldes i comandaments policials en un Consell d’Alcaldes extraordinari presidit pel conseller d’Interior, Jordi Jané, i que també va comptar amb la presència del director general de la Policia, Albert Batlle, que van entomar el compromís de centrar-hi totes els forçós i totes les mirades.
De solucions imminents, però, de moment no n’hi ha i caldrà esperar més d’un anys per poder comptar amb nous efectius per poder-los distribuir al territori. El conseller Jané reconeix la realitat de la situació i en el “mentrestant” de l’arribada de nous efectius es compromet a continuar reclamant una resposta més contundent davant els lladres reincidents, que són els que protagonitzen aquests robatoris a domicilis que tan preocupen. D’entrada està descartada una redistribució d’efectius que porti més agents al Maresme en el curt termini.
Sobre l’ actuació policial a Tordera, el 53% dels fets coneguts s’atribueixen la Policia Local mentre que el 47% són gestionats pels Mossos d’Esquadra. La raó per la qual la Policia Local actua en primera instància es deu principalment a la proximitat i celeritat amb la que s’arriba als llocs dels fets. Per aquest motiu, amb aquesta dada damunt la taula i considerant l’extensió del terme municipal (84km quadrats), la Regidoria de Seguretat va demanar més presència a la nostra zona del cos de la Generalitat per tal que els resultats de fets coneguts per part dels Mossos siguin similars a la resta dels municipis de Catalunya (82%).