IniciNoticiesMedi ambientLa Marxa Pagesa passarà per Tordera demà divendres tallant la N-II

La Marxa Pagesa passarà per Tordera demà divendres tallant la N-II

marxa pagesaLa Marxa Pagesa per la dignitat de la pagesia preveu reunir dissabte a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona més de 300 tractors d’arreu de Catalunya, fet que no s’havia vist mai fins ara. Són les primeres estimacions del sindicat Unió de Pagesos (UP), que organitza aquesta acció per reclamar la dignitat del sector. El sindicat fa una crida a la pagesia, a la gent del món rural i a la ciutadania que ho vulgui a organitzar-se i a participar en la primera marxa pagesa a Barcelona per la dignitat del camp català. La marxa de tractors sortirà el 26 de gener de les comarques de Muntanya, les de Lleida, les de la Catalunya Central, les de Girona, les del Camp Tarragona, les de les Terres de l’Ebre, i les de l’Àrea Metropolitana cap a la capital. Aquesta marxa afectarà a Tordera el divendres dia 27 tallant el trànsit a la carretera N-II de les 11:00h fins les 12:30h, aproximadament.

Amb el lema Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, el sindicat ha convocat la pagesia de tot Catalunya i la societat civil en general a participar a la Marxa Pagesa. Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític que viu Catalunya. Ho explica el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball.

marxa pagesia

Els sindicats CCOO, UGT i USOC i entitats com Òmnium Cultural ja han expressat el seu suport a la Marxa Pagesa, reconeixent el paper cabdal del sector primari en el desenvolupament econòmic del país.

ÚLTIMES NOTÍCIES