IniciNoticiesMedi ambientEl Ple de l’Ajuntament decideix protegir i gestionar el Delta de La...

El Ple de l’Ajuntament decideix protegir i gestionar el Delta de La Tordera conjuntament amb altres administracions

desembocadura-del-torderaPer fi, les administracions locals de la Baixa Tordera es posen d’acord per la creació d’una Taula de treball conjunt sobre el Delta de La Tordera. La reserva natural, que destaca pel paper que té en el moviment migratori de les aus, ocupa una àrea de més de 300 hectàrees que s’estenen entre Blanes, Malgrat, Palafolls i Tordera. No obstant això, l’estat del Delta no és l’adequat.

En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar per unanimitat una moció presentada pel Grup Municipal del PDeCAT i d’ERC+Gent de Tordera per a la protecció i gestió del Delta de La Tordera juntament amb les altres corporacions competents i actors implicats. Així doncs, a la taula, part dels Ajuntament, es seuran representants de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Direcció General de Costes, entitats mediambientals i afectats per l’actual situació del curs baix del riu.

Recentment, hi hagut discrepàncies entre les diagnosis que han fet les administracions superiors respecte a la situació de la zona. Per la seva banda, l’ACA rebutjava que traguessin àrids de la llera del riu. En canvi, la Direcció General de Costes deia el contrari i pretenia extreure sorra del fons de La Tordera per regenerar les platges de Blanes i de Malgrat. Així doncs, l’objectiu d’aquesta taula de treball que es constituirà aquest any és la realització d’un estudi fiable de l’estat del Delta i de la Platja de S’Abanell de Blanes, que aporti llum a aquesta qüestió. Escoltem Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera.

delta-alcalde

Per la seva banda, Esquerra+Gent de Tordera també era promotor d’aquesta proposta. En aquest sentit, el regidor d’ERC, Xavi Pla, reivindicava el valor de La Tordera pel nostre municipi. A més, es mostrava interessat en la recuperació del delta i criticava les discordances entre els actors competents.

delta-erc

La moció per protegir i gestionar el Delta de La Tordera conjuntament a través d’una taula de treball es va aprovar per unanimitat del Ple Municipal de desembre.

ÚLTIMES NOTÍCIES