IniciNoticiesEntitatsEl Rusc de Tordera finalitza la Setmana de la Discapacitat amb una...

El Rusc de Tordera finalitza la Setmana de la Discapacitat amb una jornada lúdica i reivindicativa al Parc de la Sardana, compartida amb l’Esplai El Garbell

dia-discapacitatCoincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es commemora el 3 de desembre de cada any, aquest passat dissabte, El Rusc de Tordera va donar per acabada la Setmana de la Discapacitat. Per segon any consecutiu han impulsat aquesta iniciativa. El director de la fundació, Pere Domènech, es mostra molt content de la participació que han tingut tots els actes.

balanc-setmana-discapacitat-1

Els actes de la Setmana de la Discapacitat van començar dimarts, amb una xerrada sobre el “Voluntariat Social” a càrrec del Pare Manel, impulsor de la fundació sense ànim de lucre que porta el seu nom i que es dedica a desenvolupar i liderar projectes d’acció social i educativa, amb persones i famílies en situació de vulnerabilitat, als barris de Verdum-Roquetes de Barcelona.

Dijous va tenir lloc la inauguració oficial de la nova llar de l’entitat, El Lledoner, situada al carrer Girona nº40, just al costat de la llar El Brunzit. Té capacitat per a 6 persones i, des del passat mes de novembre, hi viuen 6 membres de la comunitat en situació d’envelliment i suport integral. L’acte va comptar amb l’assistència de l’Alcalde Joan Carles Garcia, regidors i exregidors de l’Ajuntament, a banda dels membres de la comunitat El Rusc, cuidadors, familiars i amics.

Finalment, dissabte, El Rusc va voler finalitzar la Setmana de la Discapacitat amb una jornada lúdica i, alhora, reivindicativa, compartint diverses activitats de lleure amb els infants de l’Esplai El Garbell de Tordera i les seves famílies. Pere Domènech valora molt positivament aquesta trobada entre col·lectius i assegura que va ser molt enriquidora pels integrants de la comunitat.

balanc-setmana-discapacitat-2

La jornada va finalitzar amb la lectura del manifest per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, enguany que també es commemorava el desè aniversari de la Convenció de l’ONU sobre els drets del col·lectiu amb discapacitat. Entre altres coses, el manifest denuncia que, a dia d’avui, encara es vulneren molts dels seus drets. Per això reclamen poder accedir als serveis d’atenció a les persones en edat adulta i tenir un envelliment digne, que el metge els tracti com a qualsevol altra persona, un model educatiu per a tothom, participar de tots els espais (inclòs el laboral) i tenir igualtat d’oportunitats. Escoltem Pere Domènech.

balanc-setmana-discapacitat-3

Podeu llegir el manifest complet a la pàgina web www.dincat.cat, la federació que vetlla a Catalunya per la defensa dels drets, la dignitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i les seves famílies.

Des del Rusc agraeixen la participació de la gent de Tordera i esperen poder celebrar la tercera Setmana de la Discapacitat, l’any vinent.

ÚLTIMES NOTÍCIES