IniciNoticiesEducacióTordera es suma a la campanya de conscienciació del dia sense Alcohol

Tordera es suma a la campanya de conscienciació del dia sense Alcohol

0wmonw1d-jpg-350x200En el marc del Dia Sense Alcohol, que tindrà lloc el 15 de novembre, la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa per tercer any consecutiu la III Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d’Alcohol, del 14 al 20 de novembre. Tordera es sumarà a la Campanya duent a terme diverses activitats:

Es farà un taller a l’hora del pati dels instituts basat en la campanya de Louis Delage: Les educadores del Casal  proposaran als joves un memory amb les fotos penjades a Instagram de la campanya. Hauran de fer les parelles i després esbrinar què es repeteix a totes elles. Com a  regal els participants tindran una xapa amb el lema «Keep Calm and put your limits». També hauran de completar una prova amb unes ulleres simuladores d’alcohol. Aquest matí es farà una activitat al teatre clavé amb l’assistència de tots els grups de 4t d’ESO dels tres centres de secundària; El proper 15 de Novembre es farà una taula rodona a Ràdio Tordera amb la presència del Director de L’ ambulatori, Albert Alum i un representant de la UAD. També es repartirà material divulgatiu als equipaments municipals. Segons la regidora de Sanitat, Bàrbara Vergés les activitats aniran adreçades, principalment, al públic escolar.

barbara-alcohol-1

Fins al 20 de novembre, també es podrà visitar una exposició El Circuit de l’Alcohol a l’ABS. Exposició Què pinta l’alcohol a la teva vida? Es tracta d’un conjunt de 6 pósters amb escenes de gent en diferents espais i activitats de la vida diària. Tots ells tenen en comú que l’alcohol hi és present. Al final , una darrera il·lustració pregunta convidant a la reflexió , quin lloc té l’alcohol a la teva vida? L’exposició, que serà itinerant, conclou amb dos plafons grans on es descriu el circuit de l’alcohol al nostre cos i els seus efectes.

El casal de joves i el centre Salut Jove de la Creu Roja faran tallers de coktails sense alcohol i taller posagots amb missatges preventius. També a Facebook i watsap es faran autotest Alcohol.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES