IniciNoticiesPolíticaL’Assemblea d’ICV ratifica el trencament de l’acord de govern de Som Tordera...

L’Assemblea d’ICV ratifica el trencament de l’acord de govern de Som Tordera amb CiU i assegura que no hi ha cap voluntat d’una moció de censura. Jose Carlos Villaro, deixarà les regidories que controla i es mantindrà a l’oposició

jordi-pares-icvEs confirma el trencament del pacte de govern amb CiU anunciat la setmana passada per l’Executiva Municipal de Som Tordera (recordem que és la coalició formada per Podem i ICV). Divendres, el regidor de Podem, Salvador Giralt, deixava clar que la decisió de trencar el pacte era unànime entre els dos partits. Dijous, però, el regidor dels verds, Jose Carlos Villaro, havia anunciat que no compartia aquesta decisió i que no decidiria fins aquest dissabte (una vegada celebrada l’assemblea de militants del partit ecologista) si abandonava el govern municipal o no, en funció de la decisió majoritària.

A falta de poder parlar directament amb el regidor Villaro, ahir el matí, en una entrevista als serveis informatius d’aquesta emissora, el president d’ICV al Maresme, Jordi Parés, assegurava que la decisió de trencar el pacte de govern amb CiU (per part d’Iniciativa) ja estava presa des de mitjans de la setmana passada. Parés defineix de “dur” el dia a dia de Villaro i Giralt al govern, després de la mort de Carles Seijo a finals de l’any passat (recordem que Jose Carlos Villaro va entrar al govern per substituir Seijo).

icv_villaro_1

Jordi Parés explica que l’assemblea d’ICV d’aquest dissabte ha servit per marcar les directrius del grup fins a finals de la legislatura. En aquest sentit, destaca la lleialtat de Jose Carlos Villaro al partit que representa i reconeix la seva tasca.

icv_villaro_2

Salvador Giralt (Podem), divendres, descartava qualsevol govern d’esquerres amb ERC i PSC (tot i deixar la porta oberta a estudiar-lo si fos possible) i anunciava que Som Tordera es mantindria a l’oposició fins a les properes eleccions municipals. Parés també és taxatiu amb aquesta qüestió i anuncia que des d’Iniciativa-Verds també descarten qualsevol moció de censura.

icv_villaro_3

A partir d’ara, Jose Carlos Villaro seguirà com a regidor al consistori torderenc, però a l’oposició. Igualment Salvador Giralt. Des de la coalició de Som Tordera, la qual ells dos representen, continuaran treballant per tal de seguir millorant les condicions socials dels veïns i les veïnes del poble, buscant propostes constructives i denunciant, també, allò que no sigui correcte. Jordi Parés diu que l’acció més immediata és una proposta per a les ordenances fiscals.

icv_villaro_4

Ratificat, doncs, el trencament del pacte de govern de Som Tordera amb CiU, s’espera que l’Alcalde, en aquests propers dies, signi un decret per treure de les seves responsabilitats els dos regidors, que ara passaran a l’oposició.

Recordem que Jose Carlos Villaro s’encarregava de les regidories d’Ordenació del Territori, Sostenibilitat i Pagesia; mentre que Salvador Giralt ocupava les àrees de Participació Ciutadana, Transparència i Obres i Serveis.