IniciNoticiesUnió de Pagesos reclama senyalització especial als mercats catalans perquè s’identifiqui els...

Unió de Pagesos reclama senyalització especial als mercats catalans perquè s’identifiqui els productors de proximitat

unio-de-pagesos_editora17365editora_1601Els clients dels mercats de places i pobles de Catalunya tenen un problema a l’hora d’identificar la procedència de les fruites i verdures que compren. Si no es pregunta al venedor, el consumidor té poques eines per saber si el producte que està adquirint és d’un productor de proximitat o no. Per això, des d’Unió de Pagesos reclamen algun tipus de senyalització especial que vagi en aquest sentit. El coordinador d’UP a les comarques centrals, Carles Mencos, ha explicat a l’ACN que es podria diferenciar amb un cartell a la parada amb la inscripció ‘Venda de proximitat directa’, un segell que fa un parell d’anys va començar a atorgar la Generalitat. Mencos ha proposat que també es podria concentrar aquest tipus de productors en un lloc determinat dins els mercats o en un espai diferenciat.

unio-pagesos-1

Mencos també ha volgut deixar clar la diferència entre productor i les etiquetes cada vegada més conegudes sota la denominació ‘Km 0’. La idea d’aquesta etiqueta originalment significava que entre el productor i el client final “no hi havia ningú”. Actualment, però, “la frase la utilitza tothom per dir que està venent alguna cosa de qualitat”, ha apuntat Mencos.

unio-pagesos-2

D’aquí que reclamen que se segueixi la normativa oficial de la Generalitat de ‘Venda de proximitat directa’ “per garantir que el productor compleix i que el client pugui depositar la confiança que el segell indica que el producte és realment de proximitat”

ÚLTIMES NOTÍCIES