IniciNoticiesEls hospitals catalans només tenen sang per als pròxims cinc dies

Els hospitals catalans només tenen sang per als pròxims cinc dies

sang_1Els hospitals catalans només tenen avui sang per als pròxims 5 dies, quan el nivell òptim seria per a 10 dies, després d’un estiu en el qual han baixat lleugerament les donacions respecte al mateix període de l’any passat, segons ha informat avui el Banc de Sang.

Les donacions solen baixar a l’estiu pel canvi d’hàbits de la ciutadania, i aquest agost ho han fet en prop d’un 30 % respecte a la mitjana anual, una tendència similar a la d’altres anys; el cas afecta especialment el grup 0 negatiu, del qual només hi ha reserves per als pròxims 4 dies. Des del Banc de Sang es recorda que aquest element caduca, fet pel qual calen donacions diàries per atendre els pacients i assegurar que les reserves es mantenen. Sílvia Delgado, cap de promoció del banc de Sang al Maresme,  explica la importància de donar sang durant tot l’any, però sobre tot durant períodes de vacances.

sang

Durant les pròximes setmanes, l’entitat ha programat 300 col·lectes per tot el territori, i ha recordat que també es pot donar sang als 16 hospitals catalans que compten amb centre de donació.

ÚLTIMES NOTÍCIES