IniciNoticiesMedi ambientL’Ajuntament de Tordera finançarà les actuacions de la ruta de la Tourdera...

L’Ajuntament de Tordera finançarà les actuacions de la ruta de la Tourdera al seu pas pel municipi gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona. La millora més destacada és la construcció d’un pont al final del passeig fluvial

ImprimirDes del passat mes de juliol està actiu el primer tram de la ruta Tourdera, la via verda que resseguirà tot el riu Tordera i que ha d’unir, a peu o en bicicleta, el mar i la muntanya, és a dir, la Mediterrània i El Montseny. De moment es pot fer el tram més alt, el que va de la Font Bona de Sant Marçal (on neix el riu) fins a la vila de Montseny. Fa més de cinc anys que una quinzena de municipis de La Selva, el Vallès Oriental i el Maresme van sumar esforços per posar les bases d’aquesta ruta cicloturista i de senderisme de 100 quilòmetres, seguint el riu Tordera.

Ara, l’Ajuntament del nostre municipi, a través de la Diputació de Barcelona, ha aconseguit el finançament necessari per executar les actuacions d’aquest projecte en el tram de Tordera, les quals hauran d’estar enllestides el setembre de 2017. Marc Unió és el regidor de Promoció Econòmica.

unio tourdera 1

El més rellevant de la ruta de la Tourdera és poder fer un camí continu. Per Tordera, l’actuació més important serà al final del passeig fluvial, just abans d’arribar a l’empresa Torho. Per aquest tram hi passa molta gent a diari, per anar caminant a les urbanitzacions d’Àgora i Niàgara Parc i també per enfilar cap al camí de Sant Tou. Marc Unió diu que és un punt negre pel que fa a la seguretat i que per això s’hi farà un pont.

unio tourdera 2

La senyalització de la ruta i l’explicació dels diferents punts són altres de les actuacions que s’han previst. Per altra banda, la voluntat és intentar adequar, també, el tram del passeig fluvial entre el Parc de la Sardana i l’Esplai. Unió apunta que es millorarà el carrer Puigvert, entre el Parc de la Sardana i el Pont de Ferro.

unio tourdera 3

Recordem que les actuacions per posar a punt la ruta de la Tourdera al tram que passa pel nostre municipi estaran finançades per la Diputació de Barcelona. La voluntat de l’Ajuntament és poder licitar el projecte a finals d’estiu i començar les millores abans que s’acabi el 2016. La previsió és enllestir els treballs en el termini d’un any, per tal que estiguin acabats a finals de 2017.

ÚLTIMES NOTÍCIES