IniciNoticiesSocietatAugmenta un 11% el nombre de torderencs residents a l'estranger

Augmenta un 11% el nombre de torderencs residents a l’estranger

03000En el darrer any, ha augmentat en un 11% el nombre de torderencs que tenen el seu lloc habitual de residència a l’estranger. Aquesta tendència també es dóna en el conjunt del Maresme i Catalunya. Segons l’informe del Padró d’habitants residents a l’estranger elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme és la quarta comarca de Catalunya amb més població resident a l’estranger, darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

El Padró d’habitants residents a l’estranger és el registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l’estranger, tenen la nacionalitat espanyola, sigui o no aquesta la seva única nacionalitat, i l’últim municipi al qual estan inscrits és qualsevol dels que hi ha a Catalunya. Les persones inscrites en aquest padró es consideren veïnes del municipi que figura en les dades de la seva última inscripció només a efectes del dret a vot.

Segons les darreres dades, formen part d’aquest Padró 8.653 maresmencs, 774 més que a l’anterior. De fet, des de 2009 ha anat creixent cada any el nombre de persones del Maresme amb residència a l’estranger. França, Argentina i Alemanya són els principals països escollits pels maresmencs per viure-hi. Encara que també tenen un pes destacat Suïssa, Regne Unit, Estats Units, Bèlgica, Andorra i Xile.

L’anàlisi local situa Tordera amb 195 veïns i veïnes residint a l’estranger. 100 homes i 95 dones. Aquestes dades signifiquen un augment d’un 11% respecte l’any passat.

Mataró és el lloc d’on prové el 30,35% de la població maresmenca resident a l’estranger. Calella ocupa el segon lloc amb el 7,27% i Premià de Mar el 6,83%. Sant Iscle de Vallalta, Dosrius,  Santa Susanna, Sant Cebrià de Vallalta i Caldes d’Estrac són els municipis amb menys població a l’estranger.

ÚLTIMES NOTÍCIES