IniciNoticiesEntitatsObre portes el nou centre de distribució d’aliments i roba de Tordera...

Obre portes el nou centre de distribució d’aliments i roba de Tordera “De Tots”

rebost solidariAvui s’obren les portes del nou centre de distribució d’aliments i roba de Tordera, amb el nom “De Tots”. Aquest centre, que estarà gestionat conjuntament per l’Ajuntament, l’Associació de Voluntariat, Creu Roja de l’Alt Maresme i l’Església Missionera Evangèlica, és el resultat del procés de treball de la Taula d’Aliments i Roba, que es va constituir a principis de 2015. Ho explica el regidor d’Atenció Social i Serveis a la Persona, Àngel Pous.

rebost solidari pous 1

Amb l’obertura d’aquest centre es fa realitat el principal acord de la Taula d’Aliments i Roba: optimitzar els recursos humans i materials per a la cobertura de productes de primera necessitat i unir en un únic espai la distribució d’aliments i roba a Tordera. L’objectiu és atendre al sector més necessitat de la població de Tordera. Així, quan des dels Serveis Socials de l’Ajuntament es consideri que una família es troba en els mínims recursos per cobrir la seva alimentació, se’ls redirigirà en aquest centre. Aquesta tasca, fins fa pocs dies, la realitzava Càrites Tordera, que de moment ha decidit no participar del projecte “De Tots”. Escoltem el regidor Àngel Pous, parlant sobre aquesta decisió.

rebost solidari pous 2

Creu Roja i el Voluntariat s’ocuparan del lliurament d’aliments i l’Església Evangèlica de la gestió del rober. Els aliments provenen principalment de donacions d’empreses i ciutadans, excedents de la Unió Europea, de la Fundació Banc d’Aliments, de campanyes de recollida, de compres complementàries a càrrec de l’Ajuntament i dels horts socials, entre d’altres. A més, segons la disponibilitat, a partir d’ara en aquest centre també s’hi podran trobar productes frescos i congelats, així com d’higiene personal i de la llar. Pel que fa al rober, s’hi podrà comprar roba de segona mà amb un sistema de copagament simbòlic i solidari, de manera que aquests ingressos revertiran directament en la distribució d’aliments.

Per escollir el nom “De Tots” es va fer un concurs entre els centres oberts del municipi i que són gestionats pels Serveis Socials. La idea va sortir d’un nen, tal i com explica Àngel Pous, que diu que volen que aquest centre també sigui un nucli de cohesió per la població de Tordera.

rebost solidari pous 3

El centre “De Tots” esta situat a la Nau 16 del carrer B del Polígon Industrial de Can Verdalet. Per facilitar el trasllat, s’ha incorporat una nova parada de l’autobús urbà just davant del local, amb una freqüència de 30 minuts. Aquesta ubicació ha aixecat certa polèmica perquè és fora del nucli urbà. El regidor Àngel Pous explica els motius principals pels quals s’ha escollit aquest lloc.

rebost solidari pous 4

El centre estarà obert tots els matins de dilluns a divendres, però els dimarts i dijous seran els dies de repartiment. Inicialment, durant els mesos de juliol i agost, es mantindrà l’entrega de lots, però la voluntat és canviar-ho, de manera que la persona pugui triar el que necessita, en funció d’uns punts que prèviament assignarà Serveis Socials. A més, cada ciutadà tindrà una data i hora concertades per anar al centre a recollir el que necessiti.

Durant aquests primers dies, Serveis Socials citarà totes les persones que fins ara es beneficiaven del programa d’aliments de Càrites i Creu Roja per explicar-los les novetats de funcionament del nou centre.

ÚLTIMES NOTÍCIES