IniciNoticiesMedi ambientEls agents rurals treballen amb la hipòtesi que una negligència hauria provocat...

Els agents rurals treballen amb la hipòtesi que una negligència hauria provocat l’incendi de Blanes

CoJx8drXEAAwOtFEls Bombers de la Generalitat van donar ahir per controlat el foc de Blanes i esperen poder declarar-lo extingit entre avui i demà. De fet, aquesta nit passada només s’han quedat tres dotacions a la zona, per remullar les possibles columnes de fum que poguessin revifar. Tres agents rurals majors es van centrar ahir en acotar el perímetre on va començar el foc, diumenge el migdia, i que ha cremat 26,93 hectàrees, la major part de massa forestal.

Una negligència hauria provocat aquest incendi de Blanes. Aquesta és la hipòtesi amb la qual treballen els agents rurals. El cap d’aquest col·lectiu a Girona, Ignasi Dalmases, descarta que les flames s’originessin per una causa natural o per accident, com podria ser un llamp o un cable elèctric. Queda descartat, també, que es tracti d’un foc intencionat perquè no hi ha cap evidència que apunti en aquesta direcció.

dalmases incendi blanes

La carretera que condueix al Santuari del Vilar va actuar aquest diumenge com a Punt de Trànsit per fer els relleus dels bombers i facilitar la informació dels comandaments. L’incendi, que es va iniciar poc abans de la 1 del migdia a la zona de Cal Sabater, va avançar ràpidament pel Turó del Vilar, cremant majoritàriament pins, i va obligar a evacuar 310 persones de forma preventiva, entre les quals una vuitantena de la urbanització Sant Daniel de Tordera. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tordera ha desactivat aquest matí el Pla d’Actuació Municipal (PAM), al no haver-hi ja risc derivat de l’incendi. Recordem que estava en marxa des de diumenge a la tarda.