IniciNoticiesEntitatsConvergència celebra aquest cap de setmana el congrés de la refundació

Convergència celebra aquest cap de setmana el congrés de la refundació

Logotip_CDC.svgMentre tots els partits es ressituen després del llarg cicle electoral, Convergència continua els passos cap a la creació del nou partit. El cap de setmana que ve, la militància votarà en un congrés fundacional què volen ser.  El nom de la nova força política que substituirà CDC l’escolliran els participants en el congrés en una votació entre dues opcions: una que inclourà el terme Convergència i una altra que no. Aquesta és la previsió del comitè organitzador del conclave, que de moment guarda amb zel quines seran les dues denominacions concretes entre les quals s’acabarà decidint. Un dels noms que fa temps que havia circulat en determinats àmbits és el de Partit Nacional Català (PNC), a l’estil de l’Scottish National Party (SNP).

A més del nom, que no és una qüestió menor, el comitè organitzador està enllestint –a partir de les respostes del procés participatiu intern de l’anomenat Torn Obert– els documents que es debatran en el congrés i que serviran per determinar la configuració i el caràcter del nou partit. En principi es tracta d’un document que defineix com és la nova formació i d’un altre que explica com s’organitza, i d’un manifest fundacional, que es repartiran entre la militància perquè, com passava amb les ponències en els conclaves tradicionals, pugui ­realitzar aportacions abans de ser sotmesos a votació durant el congrés, que està previst que se celebri a les instal·lacions del Fòrum, a ­Barcelona.  El President de la secció local de CDC, Josep Llorens augura que  el proper congrés del partit, serà el més transcendent dels darrers anys.

llorens cdc

El nou partit resultant del procés de refundació es dóna per descomptat que es definirà com de centre sobiranista ampli, sense una adscripció ideològica específica, i que incorporarà novetats, com la celebració de primàries per a l’elecció de càrrecs, la separació entre els càrrecs orgànics i els institucionals i la limitació de mandats. L’estructura interna, per la seva part, la continuarà liderant, en principi, Artur Mas, com a president, encara que faltarà veure amb quines funcions.

ÚLTIMES NOTÍCIES