IniciNoticiesPolíticaFoment aprova el projecte de construcció de millora entre Tordera i Maçanet...

Foment aprova el projecte de construcció de millora entre Tordera i Maçanet de la Selva

00400El Ministeri de Foment ha aprovat el projecte de construcció de millora de la carretera N-II des de Tordera fins a Maçanet de la Selva a les províncies de Barcelona i Girona. El pressupost estimat de les obres ascendeix a 27,5 milions d’euros. L’objectiu d’aquest projecte és la millora de les característiques de la carretera N-II en un tram de 7,3km, incloent actuacions com la rectificació de corbes per aconseguir una velocitat de projecte de 80km/h, la remodelació de les interseccions existents i l’adaptació de les vies i camins de servei per garantir la permeabilitat transversal del traçat i l’accessibilitat als diferents nuclis de població i propietats confrontants.

Al llarg del traçat es projecten un total de dos viaductes (p.k. 687+000 i 687+600) i dues obres de drenatge singulars, corresponents a la riera de Valldemaria i de la riera La Torderola.

Aquest projecte s’emmarca en el Pla N-II del Ministeri de Foment, dissenyat per millorar la capacitat i seguretat viària d’aquesta carretera. D’altra banda, estan en marxa les obres de millora dels enllaços de la N-II a Tordera. L’alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, assegura que es tracta d’un projecte d’arranjament de la via per eliminar revolts i espais perillosos en la conducció. L’alcalde recorda que s’ha arribat fins aquest punt, després que el ministeri de foment hagi desestimat l’opció de desdoblar la N-II entre Maçanet i Tordera.

alcalde N-II

En context de campanya electoral de les passades eleccions generals, El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, es va comprometre a negociar amb l’Estat el traspàs a la Generalitat del tram de la N-II entre Maçanet i Tordera. Amb aquest traspàs, la carretera seria de la Generalitat i podria ser desdoblada immediatament”. Davant d’aquest escenari, considera que amb un traspàs “ben negociat”, el Govern “podria fer front al desdoblament en un termini màxim de dos anys des del traspàs efectiu”. Per contra, la cap de llista del PPC al Congrés per Girona, Concepció Veray, assegurava que Foment estava disposada a traspassar el Maçanet-Tordera a la Generalitat, però que el conveni havia de ser a cost zero per a les arques estatals.

ÚLTIMES NOTÍCIES