IniciNoticiesPolíticaEl ple de l’Ajuntament de Tordera aprova una moció per un nou...

El ple de l’Ajuntament de Tordera aprova una moció per un nou país lliure de corrupció d’Estat, només amb el vot contrari del PP

ple junyL’últim ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, amb el vot en contra del Partit Popular, un moció presentada pel grup d’ERC-Gent de Tordera per un nou país lliure de corrupció d’Estat. El text exigeix les dimissions del ministre de l’interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i del director de l’oficina antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso Laso, ja que si es confirmen les informacions dels darrers dies, haurien pogut fer un ús indegut del càrrec, a l’intentar perseguir i reprimir ideològicament polítics independentistes. En el cas de De Alfonso, el Parlament ja el va destituir la setmana passada, amb l’únic vot en contra del PP.

La moció també vol manifestar el suport de l’Ajuntament a les accions que puguin dur a terme el Parlament i el govern de la Generalitat per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades, a més de fer costat a les manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció. El regidor republicà, Xavier Pla, creu que cal queixar-se per aquesta persecució a la democràcia i als partits independentistes.

mocio corrupcio erc

El regidor del PP a Tordera, Xavier Martín, està d’acord en perseguir la corrupció, la cometi qui la cometi. Sobre les gravacions, diu que Fernández Díaz i De Alfonso parlaven de possibles coses, com ara que Francesc Homs havia donat càrrecs a familiars de persones de CDC, però que cap dels dos feia referència a inventar-se res. A Martín el preocupa que s’hagin pogut gravar aquestes converses privades.

mocio corrupcio pp

Xavier Martín també va recordar, durant el ple, que qui ocuparà el càrrec de director de l’oficina antifrau de Catalunya a partir d’ara, de manera interina, és un excàrrec de Convergència, que apareix al sumari de les ITV i que havia fet adjudicacions directes a empreses lligades a la família Pujol.

Pel que fa al soci de govern de CiU al nostre municipi, SOM Tordera, el regidor Jose Carlos Villaro creu que és “decepcionable” la manera com els protagonistes de les gravacions en refereixen a l’oposició, si bé assegura que converses com aquestes es produeixen a tots els partits. El problema, en aquest cas, és que han sortit a la llum. Villaro entén la indignació del sector independentista i mostra el suport del seu grup a la moció, però diu que no estan del tot d’acord amb la manera com s’expressa.

mocio corrupcio som

Des del PSC, el regidor Rafa Delgado també va mostrar el vot favorable del seu partit a la moció.

mocio corrupcio psc

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va destacar que s’està fent un esforç de transparència des dels Ajuntaments i que converses com les que han sortit mereixen la destitució dels implicats dels seus càrrecs. També va posar de manifest que una conversa es pot gravar de molts maneres, ara que els telèfons mòbils son presents a tot arreu. Garcia recorda que el director de l’oficina antifrau també s’encarrega de vetllar per la legalitat als ajuntaments i que el que ha passat és una “barbaritat democràtica”.

mocio corrupcio ciu

La moció per a un nou país lliure de corrupció de l’Estat, presentada per ERC-Gent de Tordera, va tenir el suport de CiU, SOM Tordera i el PSC, a més dels mateixos republicans. El PP hi va votar en contra.