IniciNoticiesMedi ambientEl parc de bombers de Tordera ja està activat per fer front...

El parc de bombers de Tordera ja està activat per fer front a la campanya contra incendis forestals

00917El passat divendres va començar el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es fa en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). La campanya d’aquest any durarà fins a l’1 de setembre i a la comarca del Maresme comptarà amb un equip de 35 persones contractades per aquest dispositiu, que atendran nou rutes mòbils i sis punts de guaita fixos. El centre de control del Maresme està situat al Parc de Bombers de Mataró. Els punts de guaita de l’entorn de l’Alt Maresme estan situats a Tordera (Turó Gros del Miralles), Sant Celoni (Turó Gros del Montnegre) i Arenys de Munt (Turó del Fangar), dins el Parc del Montnegre i el Corredor. Dues de les rutes mòbils a la zona de vigilància del Maresme són la U‐54, al terme de Tordera i la U‐55, que compren els municipis de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Palafolls, Pineda de Mar i Calella.

El parc de bombers de Tordera ja està activat per fer front a la temporada. Com a mínim hi haurà activats diàriament tres bombers voluntaris i en cas de risc alt d’incendis s’augmentarà aquest nombre. No obstant, l’agent rural i bombers voluntari, Sergi Fontseca assegura que enguany no comptaran amb plantilla professional de suport per afrontar aquest estiu. D’aquesta manera, hauran de passar la campanya amb només set bombers voluntaris.

campanya incendis 1

Fontseca apunta que la tasca de prevenció d’incendis ve marcada per un canvi d’us social del bosc. La baixa gestió forestal dels boscos, fa que els bombers es trobin amb una densitat de vegetació molt alta que dificulta la seva tasca.

campanya incendis 2

En cas d’incendi forestal, els bombers recorden que cal seguir les pautes dels cossos de seguretat (policia local, Mossos d’esquadra o ells mateixos) però en cas que no arribessin les pautes es recomana confinar-se a casa.

campanya incendis 3

Desprès de les pluges caigudes el maig i principis de juny, el risc d’incendis forestals és baix a la nostre zona. Malgrat això, els bombers no abaixen la guàrdia. En aquest sentit, Sergi Fontseca agraeix la col·laboració ciutadana per lluitar contra els incendis.

campanya incendis 4

El Pla d’informació i vigilància de la diputació de Barcelona forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals. La campanya de vigilància d’aquest any, que disposa d’un pressupost de 2 milions i mig d’euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES