IniciNoticiesEducacióLa comunitat educativa de l’institut Lluís Companys de Tordera celebra el 25è...

La comunitat educativa de l’institut Lluís Companys de Tordera celebra el 25è aniversari amb una festa oberta tothom

03831L’institut Lluís Companys de Tordera està de celebració. El proper curs 2016/2017 es compliran 25 anys de l’entrada en servei d’aquest centre educatiu. L’Institut Lluís Companys de Tordera va entrar en funcionament el curs 1990/91 provenent de l’anomenada “Secció de Formació Professional” que va ser l’escola iniciadora dels estudis mitjans a la població. La SFP de Tordera estava ubicada a “Can Comaleras” i, en aquell moment impartia estudis de primer grau d’FP d’administratiu, d’electricitat i d’automoció amb un centenar d’alumnes i 10 professionals. El director de l’ institut, Carles Carré recorda que durant aquest 25 anys han format més de 10.000 joves entre FP, batxillerat i ESO. Carré apunta que un bon nombre dels alumnes actuals són fills i filles d’antics alumnes cosa que posa de manifest la confiança, el bon record i l’estima familiar que dipositen amb el centre.

celebracio institut lluis companys 1

Per commemorar aquest aniversari la comunitat educativa vol organitzar durant els propers mesos un seguit d’actes oberts a tothom. Avui dimecres al mateix institut, a les 21:15h Sopar comunitari. Cal portar el sopar. Hi haurà servei de bar organitzat per l’AMPA on es serviran begudes. A partir de les 21:30h, Hi haurà Actuacions i música.  Carles Carré assegura que serà un pregó de festes que s’ allargarà durant el curs vinent.

celebracio institut lluis companys 2

L’entrada en funcionament de l’INS Lluís Companys va comportar, en un primer moment, ampliar l’oferta d’estudis amb el BUP (Batxillerat Unificat Polivalent) i l’augment del nombre d’alumnes (més de 400 anuals) i de la plantilla de professorat (40 aproximadament). Uns anys més tard, amb la implantació del nou sistema educatiu (LOGSE), va iniciar els nous estudis d’ESO, de BATXILLERAT i de FP administratiu que varen anar substituint els antics. L’institut Lluís Companys es troba situat al Carrer Joan Maragall, al costat de la biblioteca municipal.