IniciNoticiesSalutL'Àrea de Sanitat recomana tot un seguit d'indicacions per comprar i conservar...

L’Àrea de Sanitat recomana tot un seguit d’indicacions per comprar i conservar correctament les coques de revetlla

coques st joanLa proximitat de les festes de Sant Joan i Sant Pere que, com és tradicional, venen acompanyades del consum de les coques típiques, comporta la necessitat d’una especial vigilància per part de les autoritats sanitàries, atesos els problemes que podrien derivar-se d’una incorrecta o deficient elaboració, manipulació i/o conservació d’aquests productes de pastisseria. Així mateix, els consumidors han de tenir en compte un seguit de consells que tot seguit podeu consultar.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha demanat la col·laboració de les federacions catalanes de les associacions dels gremis de flequers i de pastisseria i de la Comissió d’Alimentació de la Confederació de Comerç de Catalunya, per tal que recordin als seus agremiats la responsabilitat d’extremar les normes bàsiques d’higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació.

Recordeu:

  • Adquiriu les coques en un establiment apte per a l’elaboració i/o la venda d’aquests aliments.
  • Compreu el tipus de coca (farcida o no) en funció de les possibilitats de conservar-la fins al moment del consum.
  • Conserveu en fred fins al moment del consum les coques que contenen crema o nata (si no les consumiu en la seva totalitat, retorneu-les ràpidament a la nevera).
  • Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure’n l’adquisició en el lloc de destinació.

ÚLTIMES NOTÍCIES