IniciNoticiesEntitatsCalellaxrefugiats impulsa la campanya viral "Lliguem la UE"

Calellaxrefugiats impulsa la campanya viral “Lliguem la UE”

lliguem ueEl proper diumenge 8 de maig, a les 12 del migdia, es dóna el tret de sortida de la campanya Lliguem la UE, una acció viral que, segons els seus impulsors, pretén posar de manifest el descontent ciutadà respecte la crisi humanitària dels refugiats i denunciar “la indolència de les autoritats europees”. Per participar-hi només és necessari emmanillar-se amb una brida, fer-se una fotografia i penjar-la a les xarxes socials amb un missatge reivindicatiu i l’etiqueta #lliguemUE. La fotografia pot ser individual o grupal, i pot ser difosa per qualsevol xarxa social disponible. Els impulsors d’aquesta campanya nascuda a Calella animen a tothom a participar-hi. Ho explica Edu Millàn, membre de L’Assemblea ciutadana Calella pels Refugiats, en declaracions a Ràdio Calella.

campanya regufiats 1

L’entitat ha elaborat un seguit de frases, també en les tres llengües, per acompanyar les fotografies en cas que se’n vulgui fer ús. Són frases com: “La insolidaritat de la UE no ens representa“, “Demostrem que Europa té cor“, “La vergonya de la UE no tacarà les nostres consciències“, “Europa, ja n’has deixat morir suficients“, “Cap persona és il·legal“, o “deslliga’t de la UE.

campanya regufiats 2

L’organització destaca, però, que és indispensable la implicació del màxim nombre de persones per tal que la campanya esdevingui viral i arribi a les autoritats competents. En aquest sentit, també animen a totes les associacions a participar-hi i a fer-ne difusió. Segons recorden, les imatges en les que es mostra un grup de refugiats custodiats i emmanillats amb brides per, posteriorment, ser deportats a Turquia, publicades per “La Directa”, han inspirat aquesta acció simbòlica.