IniciNoticiesEl ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat de tots els grups una...

El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat de tots els grups una moció per exigir a la Generalitat el restabliment del servei d’urgències del CAP de Tordera durant la nit.

CAP_TORDERA_02Dijous passat, el plenari municipal de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, per unanimitat de tots els grups amb representació, una moció per exigir al departament de salut de la Generalitat el restabliment del servei d’urgències del CAP de Tordera en horari nocturn, el més aviat possible. Entre els punts es recorda que la salut pública és un dret constitucional. La moció la van presentar conjuntament els grups de govern, CiU i SOM Tordera Entesa, a més del PSC i el PP.

El regidor de SOM, Salvador Giralt, creu que és un bon moment per demanar aquesta mesura, després de l’acord de govern entre Junts pel Sí i la CUP, que aposten, entre altres, per recuperar la inversió en polítiques socials. Diu que les alternatives a que el CAP resti tancat durant la nit no són efectives.

mocio cap nit som

Des del Partit Popular, el regidor Xavier Martín recorda que el servei nocturn del CAP de Tordera ja existia quan el volum de població era més baix.

mocio cap nit pp

Rafa Delgado, del PSC, diu que l’estat del benestar es tradueix amb una bona atenció primària al ciutadà i que, en aquest sentit, l’obertura del CAP de Tordera durant la nit és una necessitat. Per això espera que la Generalitat l’atengui.

mocio cap nit psc

La regidora de CiU, Bàrbara Vergés, apuntava que avui és una necessitat que es restableixi el servei nocturn del CAP de Tordera.

mocio cap nit ciu

ERC i Gent de Tordera no es van adherir a la moció. La regidora Anna Serra recordava que el CAP de Tordera es va tancar a la nit l’any 2011, com molts altres centres d’atenció primària de Catalunya, en part a causa de l’espoli fiscal sanitari que pateix el territori des de fa molts anys, per part de l’estat espanyol. També feia memòria que el CAP està obert tots els dies de l’any i que no s’han registrat incidències destacades a causa del seu tancament durant la nit. La gent continua atesa a través del telèfon 061 (Sanitat Respon), que rep tots els avisos i envia un metge o infermera al domicili si és necessari, i l’ambulància en els casos més greus. Serra diu que potser s’haurien de tenir en compte alguns indicadors socials, per valorar si cal o no tornar a obrir el CAP durant la nit. Tot i així, des d’ERC i Gent de Tordera van donar suport a la moció.

mocio cap nit erc

La moció per exigir al departament de salut de la Generalitat que restableixi el servei d’urgències del CAP de Tordera durant la nit es va aprovar per unanimitat de tots els grups amb representació al plenari. Ara l’Ajuntament ho comunicarà al departament.

Recordem que el CAP està situat al carrer Doctor Carreras, nº29.