IniciNoticiesAprovada la millora de l'N-II de Maçanet a Tordera.

Aprovada la millora de l’N-II de Maçanet a Tordera.

acces-terrabravaEl Ministeri de Foment ha aprovat de forma definitiva el projecte de millora de la carretera N-II entre Maçanet de la Selva i Tordera. El fet és que quan l’Estat va decidir que no desdoblaria aquest tram de la N-II, va anunciar que faria una reforma a aquest trajecte de vuit quilòmetres. Per això, a l’octubre de l’any passat, Foment va treure a informació pública el projecte de millora de la carretera, que ara ha aprovat de manera definitiva. Segons va publicar ahir el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), la revisió del projecte ha consistit a introduir algunes peticions de les al·legacions presentades pels afectats, després que sortís a exposició pública aquesta obra. La mateixa resolució del BOE ha destacat que la revisió del projecte ha incorporat la correcció de les titularitats i les superfícies afectades. També ha subratllat que ara es garanteix l’accés a tots els habitatges per on passarà la carretera i ha afegit que es comprovarà la correcta indemnització dels béns privats afectats per les expropiacions del projecte de millora de la N-II de Maçanet a Tordera.

D’altra banda, estan en marxa les obres de millora dels enllaços de la N-II a Tordera. L’alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, assegura que es tracta d’un projecte d’arranjament de la via per eliminar revolts i espais perillosos en la conducció. L’alcalde recorda que s’ha arribat fins aquest punt, després que el ministeri de foment hagi desestimat l’opció de desdoblar la N-II entre Maçanet i Tordera.

alcalde N-II

El projecte preveu la construcció de tres rotondes als laterals de la carretera nacional. La primera donarà accés a la urbanització Tordera Parc; la segona donarà entrada al nucli de masies agregat al veïnat Sant Pere, és a dir, a l’altra banda de carretera -davant l’accés a Tordera Parc-, i la tercera rotonda es projecta a l’alçada de l’entrada de Terra Brava. La construcció d’aquestes rotondes implicarà la creació de nous vials paral·lels a la carretera, així com la construcció d’un pas soterrat que connectarà els accessos a Tordera Parc amb l’agregat de masies a Sant Pere.