IniciNoticiesPolíticaTordera celebra la mesura de cobrar un impost sobre els pisos buits

Tordera celebra la mesura de cobrar un impost sobre els pisos buits

josep llorensEl Govern de la Generalitat ha aprovat el reglament que desenvolupa la llei de l’impost sobre els habitatges buits, fet que farà possible que el nou tribut es comenci a recaptar l’1 de març.

L’impost l’hauran de pagar les entitats financeres i els grans propietaris de pisos desocupats de manera permanent més de dos anys sense causa justificada i es calcularà en funció dels metres quadrats de superfície útil que tingui l’habitatge. La Generalitat preveu que el tribut aporti uns ingressos anuals de 8 milions d’euros que es destinaran a comprar uns 150 pisos per a lloguer social.

El tribut s’aplicarà a 8.300 pisos buits de 72 municipis on hi ha necessitat d’habitatge social. En quedaran exempts els habitatges protegits amb qualificació oficial vigent, els habitatges situats en zones d’escassa demanda acreditada, els posats a disposició de programes socials d’habitatge o els apartaments turístics.

L’ajuntament de Tordera ja va aprovar, a mitjans de 2014, una ordenança en aquesta línia. Agafant com a base la llei d’accés al dret a l’habitatge, aquest definia la situació anòmala dels pisos que portaven més de 2 anys desocupats. Aquesta llei facultava a l’administració competent, en aquest cas l’ajuntament, obrir un expedient per tal de fer una comprovació si aquell habitatge està buit o no. En aquest sentit, el consistori torderenc celebra que la generalitat hagi fet un pas endavant en aquesta problemàtica. El responsable de l’àrea d habitatge, Josep Llorens anuncia una propera reunió per posar sobre la taula els pisos torderencs susceptibles de ser multats.

llorens impost pisos 1

Segons la generalitat, els pisos buits propietat de les entitats financeres de Tordera ascendeix a més de 300. En aquest sentit, Josep Llorens adverteix de la necessitat de molts ciutadans del poble a l’accés d’habitatge social.

llorens impost pisos 2

Josep Llorens creu que la llei serà una eina més per pressionar i sensibilitzar a les entitats bancaries, envers a la necessitats socials de la ciutadania.

llorens impost pisos 3

Actualment al registre d’habitatges buits de Catalunya hi figuren 47.000 habitatges de bancs i grans tenidors, provinents de dacions en pagament i execucions hipotecàries.

ÚLTIMES NOTÍCIES