IniciNoticiesEducacióEls alumnes de quart d’ESO torderencs s’examinen de competències bàsiques

Els alumnes de quart d’ESO torderencs s’examinen de competències bàsiques

03831Més de 67.000 estudiants catalans de 4t d’ESO comencen aquest dimarts les proves d’avaluació de competències bàsiques al final de l’etapa obligatòria. Els exàmens es fan avui i demà a 1.060 centres públics, concertats i privats.

Els alumnes de quart d’ESO de les escoles Vedruna, Brianxa i IES Lluís Companys s’examinen amb una prova que ha de valorar les competències i coneixements bàsics en matemàtiques i llengües, en finalitzar l’ensenyament secundari obligatori.

És el cinquè any que es fa la prova a 4t d’ESO. Aquest dimarts fan els exàmens de català, castellà i matemàtiques. Demà, dimecres, s’avalua la competència científicotecnològica -una novetat introduïda aquest any- i la llengua estrangera, anglès, francès o, aquest curs, també alemany.

Els centres podran saber els resultats el dia 11 d’abril. Les proves proporcionen informació al govern, a les escoles i al professorat, però no marquen si un alumne supera o no l’etapa. Tan avui com demà, a partir de la una del migdia, es podran consultar els exàmens que s’hauran fet a l’espai d’internet del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.