IniciNoticiesSocietatEl Maresme promou més de 350 places per a la inserció laboral...

El Maresme promou més de 350 places per a la inserció laboral dels joves

garantia juvenilSegons les dades facilitades pel Consell Comarcal del Maresme (CCM), a la nostra comarca hi ha 3.841 joves d’entre 16 i 29 anys registrats com a aturats. A aquest col·lectiu s’adreça la Garantia Juvenil, una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil. Segons informen a través del portal garantiajuvenil.gencat.cat, en un termini de quatre mesos la Generalitat oferirà als joves interessats – que compleixin els requisits exigits – una oferta de treball, pràctiques o formació.

En el cas concret de la nostra comarca, la Garantia Juvenil posa en marxa aquest mes de febrer diferents recursos per als joves que hi estan inscrits. Es tracta de més de 350 places, distribuïdes en 13 programes d’actuació, que pretenen donar resposta a un ampli ventall de necessitats dels joves que volen incorporar-se al mercat laboral. Marc Unió és el regidor de Promoció econòmica de l’ajuntament de Tordera.

garantia juvenil 1

Segons informa l’ens comarcal, només els joves que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil poden accedir als recursos del programa. Una vegada inscrits, els professionals avaluen el perfil del jove, l’orienten i assessoren i li proposen el programa que més s’adequa a les seves necessitats i expectatives. Escoltem Marc Unió.

garantia juvenil 2

El termini per sol·licitar aquestes subvencions és el 31 d’octubre de l’any 2016.