IniciNoticiesComerçTordera participa d’un conveni per atraure inversió dinamitzant els polígons industrials de...

Tordera participa d’un conveni per atraure inversió dinamitzant els polígons industrials de la comarca

foto reunio poligonsDotze ajuntaments, entre ells el de Tordera, el Consell Comarcal i tres entitats sumen esforços, a través d’un conveni, amb l’objectiu de buscar, plegats, solucions per dinamitzar l’economia del Maresme.

L’acte va comptar amb l’assistència de la gran majoria d’alcaldes i alcaldesses que donen suport a la iniciativa. També hi van assistir regidors i tècnics dels diferents consistoris, així com representants de la resta d’entitats signants.

Aquest document recomana l’elaboració d’un Mapa Comarcal de polígons d’activitats econòmiques. Destaca la capacitat d’atracció d’empreses com a conseqüència de la proximitat als pols Barcelona- Girona i les millores a introduir perquè, de manera efectiva, la comarca es pugui beneficiar d’aquestes centralitats.

S’aposta per la possibilitat futura d’enfortir districtes econòmics singulars dins del Maresme vinculats als Enclavaments Econòmics, facilitant la instal·lació d’empreses ja existents i de noves. El conveni també vol analitzar les comunicacions, els equipament i l’urbanisme industrial, així com valorar els serveis que s’ofereixen als propis polígons i, si escau afavorir la creació d’unitats de conservació i gestió dels mateixos.

Els signants es van felicitar per la iniciativa i es van mostrar il·lusionats en tirar endavant aquest projecte. Per al regidor de Promoció Econòmica de Tordera, Marc Unió, és important que el municipi estigui inclòs en aquest conveni ja des del govern municipal es considera estratègic dinamitzar la petita i mitjana empresa i a través d’acords com aquests es permet fer una política atractiva d’atracció d’inversions a la comarca.

unio poligons maresme 1

Marc Unió apunta que tenir feina a la comarca beneficia a tots els municipis.

unio poligons maresme 2

El conveni que es va rubricar neix d’un primer acord de l’any 2012 entre l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i la federació d’Associacions i Gremis empresaris del Maresme, al qual s’hi van afegir els ajuntaments de Canet de Mar i Pineda de Mar, i també l’Associació d’Empresaris de polígons industrials de Pineda i la Unió de polígons industrials de Catalunya, així com el Consell Comarcal del Maresme. Amb posterioritat i fins a data d’avui, la iniciativa suma un total de 12 ajuntaments i quatre entitats, i continua oberta perquè s’hi puguin afegir la resta d’ajuntaments de la comarca.

ÚLTIMES NOTÍCIES