IniciNoticiesCulturaJa està en marxa Ciutat Subterrània 03, la residència de joves creadors...

Ja està en marxa Ciutat Subterrània 03, la residència de joves creadors a Mas Panella. Els treballs s’exposaran al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

residents mas panellaDes de principis d’any, cinc joves creadores de Galícia, València, Uruguai, Barcelona i Sabadell estan instal·lades a Mas Panella, una antiga masia de Tordera rehabilitada com a espai per a allotjament i creació i gestionada per la Fundació Teatre Clavé. Aquí, fins a finals d’aquest mes de febrer, totes elles estan desenvolupant els seus projectes al voltant de la temàtica comuna que dona nom al projecte: Ciutat Subterrània. Enguany ja és la tercera edició.

Cada una de les integrants de la residència experimenten i creen amb una disciplina concreta, sobre realitats que sovint són soterrades, invisibles o bé considerades tabú, a la societat d’avui. La Lluci Juan és del País Valencià i duu a terme un projecte de redescobriment de les històries de dones que han tingut una vida pública. Així ho explica, en declaracions a Ràdio Tordera.

ciutat sub 1

L’Anna Bonfill és de Sant Joan Despí i investiga sobre les fronteres en el camp de les emocions, creant a través de cordes, llana o fils.

ciutat sub 2

Uruguaiana, però amb un català perfecte, la Magda Vaz utilitza el videoart per documentar la repetició de conductes quotidianes a la indústria i el mercat.

ciutat sub 3

L’Uxía Larrosa és gallega i és una altra de les integrants del projecte Ciutat Subterrània 03. Ella cerca, a través de la fotografia, el sentiment de por durant la nit.

ciutat sub 4

I l’última integrant del grup és l’Anna Revuelto, de Sabadell, que plasma a través del gravat aspectes de la sexualitat i el cos femení que són tabú a la societat actual.

ciutat sub 5

El procés de creació d’aquestes 5 artistes a Mas Panella està comissariat per la Tónia Coll, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Com a punt i final de l’experiència artística, els treballs s’exposaran, en una mostra col·lectiva, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Posteriorment es traslladaran a Tordera. Elles mateixes ens expliquen què representa poder mostrar la seva feina al CCCB.

ciutat sub 6

Ciutat Subterrània és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la UB. Va néixer amb la inquietud de situar, en un mateix pla de creixement col·lectiu, tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i reflexió.

ÚLTIMES NOTÍCIES