IniciNoticiesCulturaTordera desafia el vent i el fred i celebra una nova Festa...

Tordera desafia el vent i el fred i celebra una nova Festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs, que va comptar amb la participació d’una vuitantena de cavalls

tres tombs 2016El vent i el fred no van ser un obstacle perquè Tordera celebrés, aquest dissabte, la festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs. Un any més, massiva participació de cavalls i molta gent a la Plaça de l’Església per veure en directe la benedicció dels animals. Enguany van participar de la festa una vuitantena de cavalls de Tordera i rodalies, entre els quals també hi havia alguns carruatges.

La diada va començar de bon matí al parc Prudenci Bertrana, on es va fer la concentració de cavalls i genets i es va oferir un esmorzar a tots els participants. Tot seguit, cercavila per diferents carrers del poble i entrada a la Plaça de l’Església, precedits pels gegantons de Tordera i l’Hereu i la Pubilla. Els gegants grans, en Pere i la Roseta, no van poder sortir a causa del vent. A mesura que els cavalls anaven entrant a la plaça, rebien la benedicció per part de Mossèn Santi Parejo, que prèviament havia oficiat la missa en honor a Sant Antoni Abat. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, el qual s’encarrega de la regidoria de pagesia a l’espera que hi hagi un nou regidor de l’àmbit, es mostrava content de la festa i així ho expressava al micròfon de Ràdio Tordera.

balanc tres tombs alcalde

La tercera edició de la Gimcana Hípica, que s’havia de dur a terme al Parc Prudenci Bertrana, és l’única activitat que es va haver de suspendre perquè els cavalls s’espantaven amb els cops de vent i podia ser perillós. Malgrat això, el tècnic de l’Ajuntament d’aquest àmbit, Carles Aulet, feia una valoració molt positiva del conjunt de les activitats.

balanc tres tombs aulet

A més de Tordera, van venir cavallistes de poblacions veïnes com Arenys de Munt, Blanes o Hostalric. Escoltem algunes veus de participants durant la concentració al parc Prudenci Bertrana.

tres tombs participants

La festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs va finalitzar amb un dinar de germanor, organitzat per la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera, la qual promou aquesta diada d’acord amb l’Ajuntament. La celebració també rep cada any la col·laboració de l’Associació de Comerciants Tordera Centre, la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i els Amics dels Cavalls de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES