IniciNoticiesRegidoriesTordera organitza diferents activitats a l'entorn del Dia Internacional contra la violència...

Tordera organitza diferents activitats a l’entorn del Dia Internacional contra la violència vers les dones

violencia donesTordera es suma aquesta setmana a les iniciatives de conscienciació en contra de la violència de gènere, que celebra el seu Dia internacional el proper 25 de novembre. Enguany la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones s’emmarca en el lema “Construïm una Catalunya lliure de violència masclista” i per aquest motiu, a l’entorn del 25 de novembre les institucions d’arreu de Catalunya llegiran el Manifest consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. A Tordera, el manifest es llegirà durant el Ple Ordinari del proper 26 de novembre.

Per altra banda, durant aquest mes, una vintena de dones -la majoria de les quals usuàries dels Serveis Socials de Tordera i del SIAD Maresme- han participat en un taller d’autodefensa femenina organitzat per ambdós serveis. Aquest curs d’autodefensa personal, de 12 hores, es repetirà properament i serà obert a totes les dones que hi estiguin interessades.

L’Associació de Dones torderenques i el SIAD Maresme,  per altra banda, organitzen dissabte 28, un acte amb la Plataforma Unitària Contra la Violència de Gènere “Les dones de blanc”. Les dones de blanc és un grup d’expressió corporal nascut l’any 2003 de la mà d’aquesta Plataforma. Es tracta d’un grup estable de treball amb l’objectiu d’aprofundir en la consciència corporal i acompanyar en determinats moments la lluita que porta a terme la plataforma. El grup de dones que forma Dones de Blanc es troba de forma setmanal, tots els dilluns a la tarda per compartir pensament i idees entorn a la violència vers les dones i transmetre-les a la gent a través de l’expressió corporal. L’actuació de les Dones de Blanc tindrà lloc a les 18:00h, a la pista l’Amistat.

Ràdio Tordera, per la seva banda, també s’afegeix a la causa amb l’emissió aquesta setmana de falques radiofòniques de sensibilització amb la causa.

Finalment, les nits del 24 i 25 de novembre, el campanar de Tordera s’il·luminarà amb el color del Dia Internacional contra la violència de Gènere.

ÚLTIMES NOTÍCIES