IniciNoticiesMedi ambientFogars de la Selva tanca el pou contaminat i Aqualia analitzarà l’aigua...

Fogars de la Selva tanca el pou contaminat i Aqualia analitzarà l’aigua d’un segon pou per comprovar que no tingui excés d’antimoni.

lugar_529L’empresa subministradora de l’aigua a Tordera, Aqualia treballa conjuntament amb l’ajuntament de Fogars de la Selva i de Tordera per resoldre l’excés d’antimoni a Fogars i la urbanització Niàgara Park. En un primer terme, Aqualia insisteix que l’aigua que s’està subministrant a Niagara park no és la mateixa que es subministra a la resta del poble. L’aigua de Niàgara Park la subministra un pou de Fogars de la Selva, que seria el contaminat amb antimoni. El delegat d’Aqualia a Barcelona i Girona, Manel Gómez parla d’ una contaminació poc habitual. En aquest sentit, Manel Gómez no té clar quina repercussió pot tenir per a la salut publica els nivell d’antimoni registrats.

aqualia niagara 1

El primer que ha fet l’ajuntament de Fogars de la Selva és buscar una font alternativa de subministrament. Cal recordar que aquest municipi i Niàgara es subministren habitualment a través del pou ara contaminat. Malgrat això, disposen d’un altre pou que ara posaran en funcionament. Manel Gómez explica que Aqualia ha agafat una mostra d’aquest segon pou per comprovar que no tingui excés d’antimoni i que disposaran dels resultats entre dimecres i dijous.

aqualia niagara 2

L’ajuntament de Fogars de la Selva està buscant les causes d’aquesta contaminació. Aqualia s’ha ofert per a qualsevol assessorament envers amb la investigació.

aqualia niagara 3

Com a conseqüència de la superació del valor màxim legal d’antimoni, segons la normativa vigent, l’autoritat sanitària competent ha qualificat l’aigua com a No apta per al consum, no podent fer servir l’aigua de la xarxa pública per beure, menjar i per a l’elaboració dels aliments, tot i que es pot utilitzar per a altres usos que no suposin la seva ingesta, tals com el rentat de roba, dutxar-se, rentar plats, entre altres. Aquesta qualificació de l’aigua es mantindrà fins a nou avís.

ÚLTIMES NOTÍCIES