IniciNoticiesPolíticaEl plenari municipal aprova el compte general 2014 de l’Ajuntament de Tordera,...

El plenari municipal aprova el compte general 2014 de l’Ajuntament de Tordera, l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris i Ràdio Tordera, amb els vots en contra del PSC i ERC+Gent de Tordera.

ple setembreEl plenari municipal va aprovar, la setmana passada, el compte general del pressupost de l’Ajuntament de Tordera, de l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris (OASC) i de l’Organisme Autònom de Ràdio Tordera, corresponent a l’exercici del 2014. Tots tres tanquen l’any passat amb un romanent de tresoreria positiu: 3,2 milions d’euros l’Ajuntament, 240.000 euros l’OASC i 13.000 euros Ràdio Tordera.

El mes d’agost passat es va reunir la comissió especial de comptes, formada per integrants de tots els grups polítics amb representació municipal. Després, la documentació va passar a exposició pública, termini durant el qual no s’han presentat al·legacions. Ara, l’Ajuntament haurà de presentar el compte general d’aquests pressupostos a la Sindicatura de Comptes, abans del 15 d’octubre. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, reconeix un deute elevat de l’Ajuntament, però demana no posar en dubte els resultats que s’han presentat, si bé una part important d’aquest deute es genera per suportar una part important del deute dels contribuents.

comptes marcal

Som Tordera, soci de govern de CiU a l’Ajuntament, va votar favorablement a l’aprovació dels comptes generals.

També el regidor del PP, Xavier Martín, va votar a favor en aquest punt, recordant que el seu partit sempre ha votat en relació al que decideixen en el moment d’aprovar el pressupost. Martín valora positivament la reducció del deute a llarg termini.

comptes pp

El PSC va votar contràriament a l’aprovació dels comptes. El maig de l’any passat, el grup va entrar al plenari una pregunta sobre una factura de les obres al parc d’esbarjo del costat de la nau de Massimo Dutti, on consideren que no s’han seguit correctament els tràmits d’assignació. El regidor Rafa Delgado diu que l’única resposta per part de l’equip de govern és que es tracta d’una qüestió administrativa, i no entenen que posteriorment s’emetés un informe desfavorable respecte aquesta factura. Amb aquesta qüestió pendent, Delgado assegura que no poden donar suport als comptes presentats.

comptes psc

Des d’ERC+Gent de Tordera, el regidor Xavier Pla va mostrar el desacord del seu grup amb els comptes. Consideren que no és comprensible que l’Ajuntament tingui deutes amb proveïdors del municipi i que, a la vegada, hi hagi un romanent de tresoreria de més de 3 milions d’euros.

comptes erc

En resum, els comptes generals 2014 es van aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern de CiU i Som Tordera i el Partit Popular. PSC i ERC+Gent de Tordera hi van votar en contra.

El regidor d’Hisenda, en resposta a la qüestió plantejada pel grup del PSC, va apuntar que és un tema que han d’acabar de quadrar. Des del departament d’intervenció, un cop es va veure que la factura no complia els criteris corresponents, no es va aprovar ni pagar, i tampoc es va retornar la fiança.

ÚLTIMES NOTÍCIES