IniciNoticiesJunts pel Sí guanya a Tordera amb el 43% dels vots i...

Junts pel Sí guanya a Tordera amb el 43% dels vots i s’ assoleix una participació històrics del 72,13%

JunquerasTordera ha tingut un comportament electoral força semblant al conjunt de Catalunya i s’ha reproduït pràcticament el mateix repartiment de vots: Junts pel sí ha guanyat amb clara majoria, Ciutadans ha experimentat un fort creixement i es situa com a segona força triplicant els resultats del 2012. El PSC es posiciona com a tercera força mantenint resultats. Catalunya si que es pot, s’ erigeix com a quarta força, en el nostre poble. El PP també ha punxat a Tordera i ha quedat com a cinquena força, seguit per la CuP que obté els millors resultats a Tordera. Finalment, Unió Democràtica no atrau tampoc la confiança dels torderencs. Pel que fa a la participació, s’ha confirmat un rècord històric en unes eleccions al Parlament de Catalunya: s’ha arribat al 72,13%, 10 punts més que el 2012.

Amb el 100% escrutat, Junts pel sí s’imposa clarament també a Tordera amb un 43,70% dels vots. La formació encapçalada per Raül Romeva ha obtingut 3788 vots a Tordera. La victòria de la coalició de CDC, ERC i la societat civil ha estat folgada, situant Junts pel Sí a 28 punts de la segona força, Ciutadans. Els membre de junts pel si, Xavier Pla i Joan Carles Garcia valoraven ahir positivament els resultats i la participació.

balanç juntspelsi

La gran pujada de Ciutadans al conjunt del territori, també s’ha produït a Tordera. La formació liderada per Inés Arrimadas ha aconseguit el 15,98% dels sufragis. Respecte el 2012, Ciutadans ha més a triplicat el nombre de vots (ha passat de 403 a 1385) i, en punts percentuals, ha passat del 5 a pràcticament el 16 per cent. Recordem que Tordera no compta actualment amb secció local de Ciutadans.

El PSC, tradicionalment força important a les eleccions al Parlament de Catalunya, ha obtingut 1138 vots, un 13,11% del total. Tot i mantenir pràcticament els mateixos punts percentuals de 2012 i pujar lleugerament en vots, l’augment de la participació i de C’s ha deixat els socialistes en la tercera posició. Fa 3 anys, el PSC va obtenir un 14% dels vots. El regidor socialista a Tordera, Rafa Delgado posava de relleu la participació i que els resultats obtinguts entraven dins les seves expectatives.

balanç psc

Catalunya sí que es pot, no ha aconseguit els resultats que esperava ni a Tordera ni a Catalunya. La coalició integrada per ICV, EUiA i Podem, entre d’altres, ha obtingut el suport de 734 vots, el 8,47% del total. Ara fa 3 anys, els ecosocialistes van obtenir el 8% dels sufragis. L’ ecosocialista i regidor de Som Tordera, Carles Seijo destacava la gran participació en aquest comicis, i reconeixia que no ha assolit els resultats desitjats.

balanç catalunya si que es pot

La cinquena força a Tordera ha estat el PP , trepitjant molt de prop els talons de Catalunya sí que es pot. Els populars també ha tingut el mateix comportament electoral que a la resta de Catalunya. Han obtingut 706, 100 menys que fa 3 anys. El regidor Xavier Martin admetia que els resultats no són bons ni a Tordera ni a Catalunya.

balanç pp

La CUP ha triplicat a Tordera els resultats de 2012. La formació liderada per Antonio Baños ha obtingut el 6% dels vots, mentre que fa 3 anys va obtenir el 2%. Els independentistes han obtingut 514 vots. El membre de la CUP a Tordera, David Musquera es mostrava molt content amb els resultats obtinguts. Musquera apunta que les properes setmanes seran claus, per saber quin paper tindrà el seu partit en la governabilitat de Catalunya.

balanç cup

Unió Democràtica ha obtingut a Tordera 238 sufragis, un 2,7% del total. L’ emissora local Ràdio Tordera va fer ahir un seguiment exhaustiu de la jornada electoral. Una quinzena de membres d’ aquesta emissora van treballar durant més de 10 hores per portar totes dades i les veus del protagonistes a les llars torderenques. Entre aquestes les veus dels votants i ciutadans del poble, que expressaven la singularitat i importància d’ aquestes eleccions.

testimonis eleccions

Totes les dades de les eleccions a Tordera es poden consultar a partir d’ avui a www.radiotordera.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES