IniciNoticiesPolíticaEl plenari municipal aprova, amb el vot en contra del Partit Popular,...

El plenari municipal aprova, amb el vot en contra del Partit Popular, una moció de rebuig al Tractat de Lliure Comerç i Inversions entre la Unió Europea i els Estats Units

04443El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, amb el vot en contra del Partit Popular, donar suport a la campanya “Catalunya no al TTIP”, en contra del Tractat de Lliure Comerç i Inversions entre la Unió Europea i els Estats Units. La moció, proposada pel grup municipal SOM Tordera, també insta el Govern de la Generalitat a donar continuïtat a la comissió d’estudi sobre l’acord. El regidor Carles Seijo, durant la seva exposició, explicava que es tracta d’una qüestió on hi ha en joc el dret a decidir el propi futur de les persones, a més dels drets laborals i identitaris. També recordava que els Estats Units no respecten molts d’aquests aspectes.

ttip som

El regidor del PP, Xavier Martín, va justificar el seu vot contrari a la moció dient que aquest tractat suposaria la creació de molts llocs de treball a l’Estat Espanyol i que seria un inconvenient per a moltes Pimes, que actualment exporten als Estats Units.

ttip pp

El regidor del PSC, Rafa Delgado, mostrava el suport del seu partit a la moció, en tant que el TTIP només afavorirà a les grans empreses.

ttip psc

El regidor d’ERC + Gent de Tordera es mostrava preocupat amb aquest tractat i apuntava que aquestes decisions que es prenen a nivell europeu afecten a tothom, també als torderencs i torderenques. Pla diu que la manera com s’està negociant el TTIP fa desconfiar i que des del seu partit aposten per l’exportació, però que això ha d’anar acompanyat del manteniment d’uns drets laborals.

ttip erc

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, en representació de CiU, posava de manifest que els drets laborals i socials dels Estats Units estan molt allunyats dels de la Unió Europea. També lamentava la falta de transparència a l’hora de discutir aquest tractat i posava un exemple del que pot passar si s’arriba a tirar a endavant.

ttip ciu

La moció de rebuig a l’acord comercial “d’Associació transatlàntica per al comerç i la inversió” entre la Unió Europea i els Estats Units es va aprovar amb els vots a favor de CiU, SOM Tordera, ERC + Gent de Tordera i PSC, i el vot en contra del Partit Popular.

ÚLTIMES NOTÍCIES