IniciNoticiesSalutLa detecció de casos d'anorèxia i bulímia augmenta un 25% a l'estiu

La detecció de casos d’anorèxia i bulímia augmenta un 25% a l’estiu

fundacio imatge autoestimaFins a un 25 per cent més de casos d’anorèxia i bulímia es detecten durant els mesos d’estiu a Catalunya. Així ho constata la Fundació Imatge i Autoestima que anualment atén més de 2 mil famílies amb algun membre afectat per aquests trastorns. L’entitat alerta que un 30% dels pacients, acaben cronificant unes malalties que van més enllà de l’etapa adolescent. En paraules a La Xarxa de Comunicació local, la psicòloga clínica de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona, Glòria Trafach, ha assegurat que l’estiu és una època crítica tant per a persones que ja han estat diagnosticades i que es troben en tractament com per la detecció de nous casos.

bulimia 1

Segons la psicòloga clínica de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona, Glòria Trafach, en els darrers anys s’ha avançat en aquesta matèria. La clau, segons indica, és la sensibilització que s’està assolint des de la societat. Trafach assenyala que és clau la prevenció per evitar l’aparició de nous casos però també la detecció precoç.

bulimia 2

Segons el departament de salut, cal no estigmatitzar els malalts, cal tenir molta cura amb els patrons de bellesa que estan al límit i que poden afectar les persones més fràgils i cal tenir en compte que no existeix cap dieta miraculosa.

ÚLTIMES NOTÍCIES