IniciNoticiesSalutBaixa el volum de donacions de sang els mesos d'estiu

Baixa el volum de donacions de sang els mesos d’estiu

donaciosangLes reserves de sang als hospitals catalans no passen per cap situació de risc, tot i el descens de les donacions a l’estiu. Les donacions baixen de les 800 o mil donacions diàries que hi ha al llarg de l’any a unes 600 o 700. El director assistencial del Banc de Sang, el doctor Lluís Puig, ha explicat a La Xarxa de Comunicació Local, que és important que el ritme de donacions sigui constant. Tal i com apunta, la sang té data de caducitat i per aquest motiu és de poca utilitat una allau de donacions si després en manquen.

sang 1

Com dèiem, la sang caduca al cap de 42 dies. Però no tots els seus components són tan duradors. Les plaquetes per exemple es poden aprofitar en un màxim de 5 dies després de la donació. Precisament tenint en compte aquests terminis, Lluís Puig destaca la importància que el ritme de donacions sigui constant.

sang 2

Si bé el volum de donacions ha disminuït aquest estiu, el director assistencial del Banc de Sang apunta que sobretot hi ha necessitat de sang RH negatiu. En aquest sentit, ha fet una crida als familiars de donants d’aquest grup perquè segueixin l’exemple.

sang 3

Des del Banc de Sang i Teixits atribueixen la disminució de donacions a les onades de calor que hem patit en els darrers mesos, que poden haver provocat que els possibles voluntaris vegin incompatible donar sang amb la calor que els espera al carrer quan surtin. En aquests primers 10 dies d’agost les donacions han començat a remuntar i des d’aquesta institució esperen que aquest ritme es mantingui.

ÚLTIMES NOTÍCIES