IniciNoticiesMedi ambientSergi Fontseca, bomber voluntari del parc de Tordera, explica a Ràdio Tordera...

Sergi Fontseca, bomber voluntari del parc de Tordera, explica a Ràdio Tordera la participació dels bombers locals a l’incendi Òdena. També dóna alguns consell de prevenció a la població.

incendi_Odena_22_470x350Després de 30 hores amb les flames sense control, els bombers van poder estabilitzar, ahir al vespre, l’incendi d’Òdena, que va començar a cremar diumenge i que ha calcinat més de 1.200 hectàrees. El grup de bombers voluntaris del parc de Tordera i el camió que havien marxat diumenge per col·laborar en les tasques d’extinció van tornar ahir al vespre, ja que a mesura que el perímetre de l’incendi va quedant cobert, es van reduint els efectius que treballen a la zona. Per tant, el parc de Bombers de Tordera ja torna a tenir tots els efectius a punt per si cal assistir en alguna emergència.

Sergi Fontseca, agent rural i un dels bombers voluntaris de Tordera que ha treballat a la zona, ha explicat als micròfons de Ràdio Tordera que des del primer moment l’evolució del foc d’Òdena era dolenta.

fontseca 1

Per altra banda, tot i que la situació meteorològica de les últimes jornades ha fet que el risc d’ignició a Tordera s’hagi reduït, el nostre municipi continua en Pla Alfa 2. El nivell 2 d’alerta comporta l’activació de dispositius especials en el conjunt de territoris de la Xarxa de Parcs, així com la regularització de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades. Sergi Fontseca ha explicat quines són les mesures que es prenen davant el risc d’incendi.

fontseca prevencio

L’agent rural i bomber voluntari de Tordera, Sergi Fontseca, aprofita els micròfons de Ràdio Tordera per enviar uns quants consells de prevenció a la població davant el risc d’incendi forestal. Recorda que entre les 11 del matí i les 9 del vespre s’han d’extremar les precaucions perquè és l’horari amb més perill d’incendi.

fontseca horari risc

A les urbanitzacions i l’entorn forestal, en general, cal evitar activitats que puguin generar un foc. De fet, Fontseca ha recordat quines són les mesures de prevenció d’incendis que cal seguir en aquests nuclis.

fontseca urbanitzacions

Es demana als ciutadans que col·laborin amb la vigilància al bosc i alertin de qualsevol columna de fum si es detecta. Cal trucar al telèfon d’emergències de Catalunya, que és el 112, i s’activa immediatament un protocol d’actuació.

ÚLTIMES NOTÍCIES