IniciNoticiesPolíticaNeix el Consell de la Vila, un nou òrgan de participació ciutadana...

Neix el Consell de la Vila, un nou òrgan de participació ciutadana a Tordera. Aquest dijous, 30 de juliol, es celebrarà el primer.

consellvilaNeix un nou mitjà de participació ciutadana a Tordera: el Consell de la Vila. L’objectiu és que es converteixi en una eina de comunicació directa i participació activa entre els regidors del govern municipal i la ciutadania. Des de l’Ajuntament es vol que aquest nou òrgan serveixi per aclarir dubtes, respondre preguntes, recollir propostes i fomentar el debat polític, sempre de forma positiva i buscant el màxim consens entre els veïns de Tordera. La principal diferència amb el torn de precs i preguntes del plenari és que, en el Consell de la Vila, es podrà preguntar o referir-se sobre qualsevol tema. Escoltem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

consell vila 1

El Consell de la Vila estarà presidit pel regidor de Participació Ciutadana, Salvador Giralt, i comptarà amb un portaveu que presentarà i donarà la benvinguda als assistents, tot fent una petita introducció sobre el funcionament de l’òrgan. També hi haurà un moderador, que serà un membre de l’equip de Ràdio Tordera i s’encarregarà de concedir els torns de paraula i de limitar el temps de les intervencions (no més de 3 minuts), per tal que el debat tingui fluïdesa i pugui participar-hi tothom. Per últim, la secretària municipal serà qui aixecarà acte de la sessió i la transcriurà en el llibre d’actes corresponent. Escoltem Joan Carles Garcia.

consell vila 2

El Consell de la Vila es convocarà el mateix dia que el ple municipal i també al Teatre Clavé. Començarà a les 7 de la tarda, una hora abans de cada plenari, i acabarà a les 8 puntualment, independentment de l’estat del debat, perquè el ple pugui començar a l’hora establerta. Aquest dijous, 30 de juliol, es celebrarà el primer consell.

De moment, els Consells de la Vila no es podran escoltar en directe per Ràdio Tordera. Des de l’emissora municipal preveuen poder retransmetre els consells més endavant.

ÚLTIMES NOTÍCIES