IniciNoticiesPolíticaJoan Carles Garcia tornarà a ser alcalde de Tordera encara que governarà...

Joan Carles Garcia tornarà a ser alcalde de Tordera encara que governarà en minoria

IMG_20150612_191033Si no hi ha cap sorpresa d’última hora el convergent Joan Carles Garcia tornarà a ser investit demà com a alcalde de Tordera.

En declaracions l’informatiu de les 7 de la tarda els portaveus dels diferents partits han comunicat que no s’ha arribat a cap acord per formar govern estable a Tordera. Tot sembla indicar que Convergència i Unió governarà els propers 4 anys en minoria amb pactes puntuals.

Xavier Pla, d’ERC, ha declarat que després de tres setmanes duríssimes, amb més de tres rondes de negociacions amb cada opció, “CIU no ha volgut cedir la quota de poder que li tocava i tampoc han volgut reduir les quotes polítiques de l’Ajuntament”, que no volen governar a qualsevol preu i que faran una defensa en positiu d’allò que interessa a Tordera des de l’oposició.

balanc negociacio erc

Per la seva banda Josep Llorens de CIU ha comentat que hi havia poc marge per negociar amb ERC perquè ens plantejaven moltes línies vermelles i calia arribar a un acord en que reflectís el resultat de les eleccions. Llorens ha explicat que l’assemblea de CIU va acordar no pactar amb ERC amb el risc de perdre l’alcaldia però que encara estan parlant amb altres formacions per tirar endavant la investidura i no tanquem cap porta.

balanc negociacio ciu

Salvador Giralt, de Som Tordera Entesa, s’ha mostrat molt decepcionat perquè la seva primera opció era fer un tripartit però les negociacions no es van trencar pels programes, es van encallar a l’hora de parlar dels sous dels regidors, ja que ERC no estava d’acord en limitar el sous dels regidors.

balanc negociacio som

Amb tot Salvador Giralt ha explicat que estan en converses amb CIU per acabar de decidir el vot i facilitar la investidura de Joan Carles Garcia al ple de demà.

Finalment Rafa delgado, del PSC, ha explicat que ha treballat per fer compatible el seu programa amb les altres forces però que la comunicació entre els partits d’esquerres ha estat molt millorable. Delgado ha declarat que “ha estat una llàstima” no poder fer aquest pacte i que, si no hi ha cap canvi d’última hora, al ple de demà votaran per el candidat del seu partit.

balanc negociacio psc

El desenllaç de tot plegat el coneixerem demà en el ple de constitució de l’ajuntament, a les 12 del migdia a la sala d’actes del Teatre Clavé, i que podreu seguir en directe per Ràdio Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES