IniciNoticiesPolíticaEls partits polítics locals continuen negociant i deixen obertes les possibilitats de...

Els partits polítics locals continuen negociant i deixen obertes les possibilitats de govern a Tordera per a la última setmana, abans de la constitució del nou plenari el proper 13 de juny

03207Queda menys d’una setmana per al plenari de constitució del nou Ajuntament de Tordera, que es celebrarà aquest proper dissabte, 13 de juny, i l’escenari de governabilitat segueix més obert que mai.

Per un costat, CiU segueix sense voler avançar res sobre el que pot passar. Recordem que tot i perdre la majoria absoluta, va guanyar les eleccions amb 7 regidors. El tinent d’alcalde en funcions de l’Ajuntament, Josep Llorens, diu que en la primera part d’aquesta setmana es podrien començar a conèixer alguns detalls.

llorens negociacions 2

Des de l’agrupació d’ERC i Gent de Tordera, el cap de llista Xavier Pla explica que ja han acabat la segona roda de trobades amb tots els partits i que les tres possibilitats que es plantegen (quedar-se a la oposició, acord amb CiU o acords d’esquerres amb PSC i SOM Tordera) segueixen obertes. Recordem que són la segona força amb 4 regidors.

pla negociacions 2

Pel que fa al PSC, impressions positives del seu candidat, Rafa Delgado. Amb 3 representants, els socialistes torderencs veuen possible un pacte entre els partits d’esquerres i treballen en aquesta línia.

delgado negociacions 2

Per acabar, Salvador Giralt, de la coalició SOM Tordera Entesa, explica que aquesta setmana es veuran amb CiU i que no hi ha res tancat. Recordem que han entrat al plenari amb 2 regidors i que la seva intenció segueix essent un govern d’esquerres, però només en el cas que en pugui sortir un acord sòlid.

giralt negociacions

Les negociacions per a la governabilitat del nostre municipi arriben al moment clau i qualsevol cosa és possible. A priori, però, l’estabilitat podria passar per un pacte sobiranista entre CiU i ERC o un govern d’esquerres entre ERC, PSC i SOM Tordera. No es pot descartar, tampoc, que CiU governi en minoria amb pactes puntuals.

ÚLTIMES NOTÍCIES