IniciNoticiesSalutNOU DE CADA DEU FAMÍLIES ATESES PER LA CREU ROJA PATEIXEN INSEGURETAT...

NOU DE CADA DEU FAMÍLIES ATESES PER LA CREU ROJA PATEIXEN INSEGURETAT ALIMENTÀRIA.

insguretat alimentariaLa inseguretat alimentària, un concepte que fins ara només s’utilitzava per parlar de països en vies de desenvolupament, s’instal·la a Catalunya. El 91,8% de les famílies amb fills en risc d’exclusió social ateses per la Creu Roja pateixen alguna de les situacions descrites com inseguretat en els qüestionaris estàndard dels organismes internacionals. El 29,5% del total pateixen el nivell lleu d’inseguretat, que reflecteix ansietat i preocupació pel subministrament d’aliments, i renúncies en la qualitat. El 40,7% pateixen inseguretat moderada, en què els adults apliquen restriccions també en la quantitat de menjar. I el 21,7% pateixen inseguretat severa, en què aquestes restriccions afecten també els infants. Ho explica el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès.

estudi creu roja 1

Aquestes dades formen part del 8è estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya. Josep Marquès demana la renda de ciutadania garantida i polítiques d’ ocupació perquè els més afectats per la crisi també puguin sortir-ne.

estudi creu roja 2

L’estudi, basat en una enquesta a un miler de famílies amb fills en risc d’exclusió social, també reflecteix que només el 39,4% d’aquestes famílies tenen una dieta òptima.

ÚLTIMES NOTÍCIES