IniciNoticiesSocietatTORDERA ÉS UN DELS 8 MUNICIPIS DEL MARESME QUE OBTÉ UNA POBLACIÓ...

TORDERA ÉS UN DELS 8 MUNICIPIS DEL MARESME QUE OBTÉ UNA POBLACIÓ ESTACIONAL POSITIVA, AMB 380 PERSONES PER DIA. SÓN DADES DE L’ANY 2013 QUE HA FET PÚBLIC L’OBSERVATORI DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DEL CONSELL COMARCAL.

03005L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha fet públic l’anàlisi de les dades de població estacional a la comarca. L’informe, basat en les darreres xifres publicades per l’IDESCAT (Institut d’Estadística de Catalunya), corresponents a l’any 2013, reflecteix una caiguda del 12,31% respecte a l’any anterior. Tot i això, el saldo global a la comarca és positiu, i el Maresme es manté com a territori receptor de població estacional, principalment pel turisme i les segones residències. ). Dels 30 municipis del Maresme, segons dades del 2013, Tordera és un dels 8 que registren una població estacional a temps complet anual positiva, amb 380 persones per dia. Ocupa el sisè lloc de la llista per darrere de Calella (que és qui l’encapçala), Santa Susanna, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Sant Pol de Mar. Després de Tordera segueixen Arenys de Mar i Canet de Mar. Per exemplificar-ho amb xifres, de 16.363 residents que té el nostre municipi, la població estacional augmenta fins a les 16.743 persones. Tot i això, per trimestres, el saldo del primer i l’últim de l’any és negatiu, segurament perquè coincideix amb els mesos de tardor-hivern.

A la banda contrària, amb una població estacional negativa, és on hi ha els municipis emissors de població. Mataró és el primer, i el segueixen Premià de Mar, El Masnou, Tiana, Montgat, Premià de Dalt, Teià, Alella i Vilassar de Dalt.

Les dades de població estacional a temps complet anual (ETCA)són importants per als municipis perquè els ajuden a planificar millor els serveis, en funció de la població real en les diferents èpoques de l’any.

Les dades de població estacional mesuren el nombre de persones que hi ha en un territori i serveixen per veure les càrregues reals de població que suporten els municipis. En el càlcul s’hi inclouen totes les persones que hi resideixen, hi treballen, hi estudien o hi passen algun període de temps (ja sigui de vacances, d’estiueig, de cap de setmana o altres).