IniciNoticiesSocietatTORDERA POSA EN MARXA UN SERVEI D’INTERMEDIACIÓ EN DEUTES DE L’HABITATGE.

TORDERA POSA EN MARXA UN SERVEI D’INTERMEDIACIÓ EN DEUTES DE L’HABITATGE.

SIDHEls veïns dels municipis que formen part del partit judicial d’Arenys de Mar ja disposen d’un servei gratuït que els pot ajudar a evitar la pèrdua de l’habitatge de residència habitual per impagament. El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge neix de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, els ajuntaments, el Consell Comarcal del Maresme i el Col·legi d’Advocats. Està adreçat a les persones que preveuen que tindran o ja tenen dificultats per afrontar el pagament de la hipoteca del seu habitatge habitual, en cas d’haver perdut la feina o davant una disminució important d’ingressos. Un altre dels requisits per accedir al servei és haver negociat prèviament amb l’entitat bancària.

El diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Igualtat i Ciutadania de la diputació de Barcelona, Josep Oliva, diu que és un servei especialitzat que serveix com a suport als ajuntament a l’àrea de Serveis Socials. En aquest sentit, afegeix que també ha de servir com un servei de prevenció per aquelles famílies que tenen dificultats en pagar la seva hipoteca.

SIDH

Un nou escenari favorable també per a poder frenar els processos d’execució hipotecària que hi ha en curs i que, a banda de perdre l’habitatge, impliquen la reclamació de la totalitat del deute.

Aquest servei es presta, amb cita prèvia, a l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Maresme (dimarts i dijous de 9h a 14h) i a l’Oficina d’Habitatge d’Arenys de Mar (dilluns de 9h a 14h), però s’hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials de Tordera, a la Plaça de la Concòrdia. Les famílies que hi siguin derivades seran entrevistades per un lletrat especialitzat qui, després d’estudiar el cas, farà una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta es transmet a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que serà l’encarregat de fer la mediació amb l’entitat financera corresponent.