IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA DONAR SUPORT A LA PROPOSTA D’ILP PER FER...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA DONAR SUPORT A LA PROPOSTA D’ILP PER FER FRONT A L’EMERGÈNCIA HABITACIONAL I A LA POBRESA ENERGÈTICA.

Foto: Jordi Romaguera
Foto: Jordi Romaguera

El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar per unanimitat en la sessió ordinària d’ahir una moció presentada a instàncies de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Tordera pronunciant-se a favor de mesures urgents per combatre els desnonaments i la pobresa energètica. El text és una Iniciativa Legislativa Popular presentada al Parlament de Catalunya per l’Observatori DESC, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. La moció proposa mesures per evitar els desnonaments que puguin derivar en situació de manca d’habitatge i que garanteixin els subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a les persones en situació de vulnerabilitat.

El text denuncia que “moltes famílies que pateixen la crisi es veuen incapaces de fer front al pagament de la factura energètica dels seus habitatges en trobar-se a l’atur, en una situació de sobre endeutament o per la manca d’ingressos suficients per arribar a final de mes”. Segons l’Idescat “un 11% de les llars catalanes, és a dir, 320.000 famílies, poden tenir problemes per a mantenir casa seva a una temperatura adequada aquest hivern, amb els riscos associats per als més vulnerables, com són els infants, els malalts crònics o la gent gran”.

El regidor d’atenció social i serveis a la persona Jordi Camó va recordar el suport des del primer moment del consistori en aquesta qüestió.

pobresa ciu

La socialista Toñi Garcia va recordar que les situacions que s’ esmenten en la iniciativa legislativa popular també es troben a Tordera.

pobresa psc

Per la seva banda, el regidor d’ERC Jordi Romaguera va apuntar que malauradament l’ILP podria ser tombada pel tribunal constitucional.

pobresa erc

El regidor del PP, Xavier Martin va matisar que cal un control més estricte en l’aplicació d’aquestes propostes.

pobresa pp

La moció s’havia presentat a petició de la PAH Tordera (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). Aquest moviment popular que lluita contra els desnonaments advertia que vigilaran “de molt a prop” el compliment de la moció.

pobresa PAH

Els promotors de la iniciativa legislativa popular (ILP) contra la pobresa energètica i els desnonaments van entregar aquesta setmana 40.000 firmes a l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i afronten amb molt d’optimisme la recta final de la campanya, perquè saben que no els serà difícil arribar a les 50.000 necessàries perquè la iniciativa s’hagi de debatre al Parlament.